KOMPLICIRANI SVIJET ŽENA

Što kad nju uhvati blues tridesetih?

  • Autor: Stribor Kevi
  • Zadnja izmjena 13.07.2010 09:33
  • Objavljeno 13.07.2010 u 09:33
ljubav par

ljubav par

Izvor: Corbis / Autor: Scott Lowden/Corbis

U stogodišnjoj su stabilnoj vezi. Dobro se razumiju, dijele iste interese, sve je u redu. Jednog se jutra, ničim izazvana, ona pretvori u monstruma. Užasno, čangrizavo, zlovoljno čudovište koje mrzi sebe, njega, cijeli svijet…
Corbis

Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Malo pažnje, malo ljubavi i opet će biti dobro

Imaju dobru i stabilnu vezu, koja traje – eto, već desetljeće ili više. Ona je oduvijek bila ne samo ljubavnica, već i njegov najbolji prijatelj, vjerni suborac. Štoviše, ona je tolika kulerica da mirno može sahraniti pod šank većinu njegovih muških prijatelja, a onda ih sve razvesti kućama, ne prešavši pritom bijelu liniju na sredini ceste.

I dok tako godine prolaze, on zaboravlja povremeno zahvaliti onom grčkom vražićku sa strelicom koji ih je spojio. Ne primjećuje ireverzibilan utjecaj protoka vremena... Promakne mu nekako taj trenutak u kojem je ona shvatila da ne može više glumiti vječno mladog Petra Pana. Najednom se budi kraj monstruma.

Zadrži li se ona pred izlogom dovoljno dugo da vidi svoj odraz, rastužit će se. Provede li dan u društvu svog mlađeg brata koji zaljubljeno guguće sa svojom još mlađom djevojkom, cijeli će sljedeći dan on ispaštati. Na najbezazleniju šalu reagira sikćući, sasipa mu u lice kako je dobio njene najbolje godine, pa što sad više hoće... Seks je postao tako rijedak događaj da se češće čuje na 'Dnevniku' o povišici mirovina.

Kako se to dogodilo? Kada? I zašto? I možda najvažnije, možete li se išta učiniti? Možda prođe samo od sebe, kao što je i došlo. Možda je kriv posao - tamo je glođu, a ona ne smije vratiti, pa se onda iskaljuje na njemu. Možda je našla drugog, pa sad samo traži razlog da ga ostavi?

Stvari vjerojatno nisu toliko jednostavne. Nemojmo se zavaravati 'onim danima u mjesecu' (ti dani ne traju četiri tjedna!) i nemojmo zabijati glavu u pijesak. Ljudi nisu nojevi, ako nešto ne učine (danas), sutra bi mogli ponovo završiti na tržištu.

Ona misli da nije dovoljno dobra i može učiniti pogrešan korak. On, prema njenom ponašanju, zaključuje da nije više dovoljno dobar, pa i on može učiniti pogrešan korak. Možda ipak bolje ne. Ako je dosad bilo dobro, može biti i dalje. Sve nas vrijeme nosi i troši. Malo pažnje, malo ljubavi i opet će biti dobro. Usto malo bijega iz rutine. Igre osvajanja i udvaranja. Sve će biti dobro. Pa i bolje. Neka tržište ostane bez vas. Usmjerite napore prema svojem dvorištu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi