OČEKIVANO

Što je glavni uzrok svađe među parovima?

07.05.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Krizna vremena u kojima živimo očito snažno utječu na brakove i duge veze s obzirom na to da najnovije istraživanje pokazuje kako se parovi svađaju zbog financija

Svi se parovi svađaju, ali oko čega se svađaju najviše? Prema nedavnom istraživanju američkog Instituta za CPAs, novac je

najčešći razlog svađe u braku i dugim vezama.

U nacionalnoj telefonskoj anketi sudjelovalo je više od tisuću američkih odraslih ispitanika, a 27 posto reklo je da neslaganja oko financija najčešće vode do svađe oko djece, kućnih poslova, pa i prijatelja. Istraživanje je također pokazalo da parovi tijekom jednog mjeseca imaju prosječno tri puta svađe oko financija.

Stručnjaci vjeruju da sukobi proizlaze iz činjenice da parovi o svojim financijama ne razgovaraju redovito pa na neki način gube kontrolu nad njima i zato dolazi do svađa kada se jave financijski problemi. Čak 55 posto ispitanika priznalo je da ne razgovaraju redovito o financijama, kako kažu, zato što nemaju vremena za to.

'Jedna od najvećih prepreka je nedostatak komunikacije o financijama, a taj problem s godinama postaje sve veći. Dakle, ključ je u razvijanju komunikacije', naglasila je Jennifer Calandra za Huffingtonpost.