stanje kože

Što izgled govori o nama i postoji li famozni 'beauty sleep'? Odgovore zna liječnica Nevia Delalle

27.05.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Što vanjski izgled govori o nama, postoji li zbilja 'beauty sleep' i koliko su maske za lice utjecale na stanje kože, na prošlogodišnjem, prvom po redu Back Together zdravstvenom summitu otkrila je dr. med., spec. dermatovenerologije Nevia Delalle

'Svaki sleep je beauty, jer se tijekom noći događaju neki mehanizmi koji se odvijaju kako bismo tijekom dana mogli normalno funkcionirati. Zbog toga je spavanje izrazito važno i zato uvijek napominjem da je važna suplementacija ako nije dovoljno dobar san. Tijekom godina se smanjuje razina metalonina i ostalih supstanci, zbog čega je spavanje sve lošije. Razina stresa i kortizola također utječe na san i zato moramo sebi nekad pomoći suplementacijom', objasnila je dr. Delalle.

San je, dakle, iznimno važan za zdravlje našeg organizma, a koliko smo odmorni i brinemo li dovoljno o sebi, ogleda se i u našem izgledu. Stoga je vlasnica Poliklinike Dermalife odgovorila i na pitanje što izgled govori o nama.

'Činjenica je da sve što se događa unutar organizma, reflektira se na našem izgledu. Ja najviše gledam kožu lica, ali i kompletan izgled osobe. On nam govori izgledamo li dobro ili ne. Stoga bih rekla da naš izgled puno govori o nama. Govori o tome koliko se dobro brinemo i zdravo živimo i na koji način smo prihvatili život kakav jest', kazala je između ostalog dr. med. spec. dermatovenerologije Delalle.

Izvor: Licencirane fotografije

Dotaknula se i dobro znanih 'maskni', odnosno akni nastalih pod utjecajem nošenja maski za lice. Sam termin postao je popularan u jeku pandemije. Premda su mjere danas gotovo potpuno popustile, dr. Delalle savjetovala je da osobe koje i dalje nose maske što češće hidratiziraju lice i stavljaju na njega čistu masku, po mogućnosti svakih 3-4 sata.

Dr. Delalle bila je dio prvog zdravstvenog summita. Ove godine, na drugom po redu 'Back Together-u' očekuje vas mnoštvo novih zanimljivih i inspirativnih sugovornika.

Zakazan je za 17. i 18. rujna 2022. godine, a već danas možete osigurati svoje mjesto OVDJE.