MODNI TRENDOVI

Što ćemo poželjeti nositi ovoga proljeća?

09.03.2015 u 08:51

Bionic
Reading

Proljetni trendovi donose pravo osvježenje. Vedre boje, različiti printovi, ravni potplati i boemski look modni su imperativ u nadolazećim toplijim danima

Ovoga proljeća svi putovi vode u sedamdesete godine prošlog stoljeća, trapez hlače vraćaju se u velikom stilu, ponovo su aktualne cipele s platformom, ali i ovoga puta sa znatno debljom petom. Nose se i espadrile, kao i prozračne boemske košulje. Proljeće će biti u znaku romantike i eskapizma.

Vladavina suknji midi dužine je u tijeku, a potrajat će još barem par sezona, što znači da su ovoga proljeća i ljeta ultimativni hit. No nemojte odbaciti maksi suknje i haljine jer se savršeno uklapaju u boemske 70-e koje evociraju modni trendovi namijenjeni toplijim danima.

Boho bluze i tunike sa zanimljivo izvezenim detaljima i efektnim uzrocima odlično će pristajati uz trapez traperice ili hlače, kao i one do gležnja.

Kad smo već kod traperica, sljedećih mjeseci bitno je da ispunjavaju neke od sljedećih uvjeta: da budu trapez kroja ili one nešto uže ili mrkvica kroja dužine do poviše gležnja. Osim toga, poželjno je da budu izlizane i potrgane. Na njih kombinirajte romantične bluze i topove.

Ako ne volite balansirati na visokim petama, tijekom toplijih dana doći ćete na svoje. U trendu su ravni potplati, teško da ćete moći izbjeći espadrile koje stižu u svim bojama, a novi trendi modeli imaju i deblji potplat.

Tenisice su i dalje must-have, a platneni modeli savršeno se lako kombiniraju i uz 'ozbiljnije' hlače i sako. Modnu lekciju kako nositi popularne Superge na trendi široke hlače i kaput, održala je manekenka Karlie Kloss tijekom New York Fashion Weeka.

Resice se savršeno uklapaju u boemski look, a najpoželjnije su, naravno, na torbama. Da je to trend koji će se također neko vrijeme zadržati, dokaz je i Burberryjeva kolekcija za iduću jesen / zimu u kojoj prevladavaju boemski look i torbe s resicama.

Za zaokružen i efektan look potrebni su zanimljivi modni dodaci, a sljedećih dana birajte one u veselim bojama i nezaobilaznim koraljima i tirkizom. neka vam inspiracija bude prekrasna Cate Blanchett s dodjele Oscara, koja je na crnu haljinu Johna Galliana za Maison Margielu  nosila efektnu ogrlicu od tirkiza.