SKRIVENE PORUKE

Što boja odjeće otkriva o vama

04.03.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Način na koji se odijevate nesumnjivo govori jako puno toga o vašoj osobnosti. Osim toga, izbor boje odjeće vrlo je daleko od slučajnoga, jer ih vrlo često biramo prema raspoloženju

Boja odjeće koju nosimo uvelike utječe na raspoloženje, ali i ima prilično snažan utjecaj na to kako utječemo na osobe oko sebe te može podići samopouzdanje, piše positivemed.com. Pitate se što boja majice ili haljine koju upravo nosite otkriva o vama? Otkrijte!

Crvena boja simbolizira ljubav i romantiku, a ukazuje je na strastveno ponašanje pojedinca prema njegovim individualnim ciljevima. Osobe koje vole nositi crvenu boju imaju snažno izražene vještine vođe, posjeduju snagu te vjeruju u brze odluke i posjeduju snažno izraženu seksualnu energiju. Također, crvena boja ukazuje na snagu i dominaciju.

Crna boja smatra se univerzalnom bojom autoriteta. Istraživanja pokazuju kako crna boja osobe koje ju nose čini moćnima i percipira ih kompetitivnima. Osim toga naglašava i jednostavnost.

Plava boja signalizira jedinstvenost, skladnost, smjelost i pouzdanost. Oni koji vole nositi plavu boju vrlo često su mirne i odane osobe. Jako su dobri partneri i prijatelji, a upravo se ova boja smatra najboljim izborom prilikom odlaska na razgovor za posao.

Zelena ističe mladolikost te je simbol velikodušnosti, sreće i imućnosti. Osobe koje vole nositi odjeću zelene boje vrlo često su prilično imućne. Ova boja također simbolizira plodnost.

Ljubičasta boja odjeće ukazuje na to da je osoba koja je nosi vrlo kreativne prirode. Psiholozi kažu da ako se želite inspirirati, odjenite ljubičastu boju. Ovu boju jednostavno ili volite ili mrzite, a oni koji je vole obično su samouvjereni pojedinci koje nije briga što drugi kažu ili misle. Osim toga, ljubičasta je kraljevska boja koja označava bogatstvo.

Bijela boja označava jednostavnost i nevinost, no također ukazuje na to da se osoba koja je nosi voli osjećati sigurnom u svim aspektima života. Bijela boja vrlo je klasična te je vole klasični individualci.

Žuta boja osigurava isticanje u gomili. Označava optimističnu prirodu, a osoba koja je nosi voli pokazati kako je drugačija od drugih.

Ako vam je garderoba prepuna neutralnih boja, to ukazuje na činjenicu kako se zapravo nastojite sakriti ili pak želite pobjeći od određenih situacija u životu. Osim toga, neutralne boje obično biraju introvertirane osobe.

Smeđa boja je zemljana boja, a osobe koje ju nose obično imaju snažno naglašenu unutarnju dubinu i duboko promišljanje. Osobe koje vole ovu boju često imaju vrlo stabilno ponašanje, a vrlo često su bogate i vole njegovati tradiciju.