mnogi ih rade

Stilistica Ivana Pavić otkriva najčešće greške koje žene rade prilikom odijevanja

13.07.2023 u 06:29

Bionic
Reading

Tko radi - taj i griješi, a isto vrijedi i s odijevanjem. Pretjeran trud često zna rezultirati i kontraefektom, a poznata domaća stilistica Ivana Pavić otkrila je na šta bismo svi trebali paziti i koje su to najčešće greške koje žene rade prilikom odijevanja

Prema mišljenju poznate hrvatske stilistice Ivane Pavić, pri odijevanju uvijek trebamo imati na umu 'dužine, omjere i proporcije'. Zbog utjecaja društvenih mreža na modu i modne trendove, mnogi se žele poistovjetiti sa svojim idolima, a pritom ne razmišljaju o građi vlastitog tijela.

Bitno je imati na umu da nismo svi jednaki, a stvari koje stoje jednoj osobi – ne stoje nužno i nama samima!

Dijelom zbog neznanja, a dijelom i zbog utjecaja društvenih mreža, mnogi često rade neke pogreške pri odijevanju. Odjeća je instrument koji služi čovjeku da istakne ono što želi istaknuti, a sakrije ono što želi sakriti, no mnogi donose pogrešne odluke pri odijevanju i tako ne ostvaruju vlastiti maksimalni potencijal dobrog izgleda.

Odabir obuće

Jedna od najčešćih pogrešaka tiče se odabira obuće, odnosno odabir obuće sukladno donjim odjevnim dijelovima. Žene često znaju prerezati dio noge koji je potreban da bi se figura vizualno izdužila.

'Neadekvatnim izborom obuće sami sebi napravimo problem ili uništimo kompletni outfit', objasnila je Pavić slušateljima panela 'Inspiracije'.

Sakrivanje grudi

Žene koje imaju bujnije grudi vrlo često to žele i sakriti kako ne bi izgledale vulgarno, a odjećom često naprave same sebi medvjeđu uslugu. Biraju zatvorene majice okruglog izreza ili čak dolčevite, a zapravo bi trebale potražiti način kako što više izdužiti taj dio. Pavić savjetuje da se prilikom nošenja košulje otkopčaju prva tri gumbića na košulji, a ne treba se bježati ni od V ili lađa izreza.

'Sve se može dobro iskombirati, ako znamo kako', zaključila je Pavić koja je nedavno pokrenula uslugu virtualnog stilista. Sve se odvija isključivo online, a Ivana Pavić spremno će kreirati gotove modne kombinacije i dati klijentu savjete na što i kako treba paziti prilikom kreiranja modnih kombinacija.

Ivana Pavić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: John Pavlish