vrući hitovi

Stilisti već predviđaju glavne modne trendove za proljeće 2023., a ovakve komade isplati se nabaviti već sada

02.09.2022 u 19:58

Bionic
Reading

Iako modne ormare pripremamo za hladnije, jesenske dane, stilisti su uvijek nekoliko koraka ispred. Tako već predviđaju glavne modne trendove za proljeće 2023. koje ćemo imati prilike vidjeti na pistama Tjedna mode u New Yorku

Teško je povjerovati da je su pripreme za New York Fashion Week za proljeće 2023. već u punom jeku. Tek što smo prošetali zadnju ljetnu haljinu i garderobu počeli pripremati za hladne dane, modni znalci već najavljuju trendove koje ćemo nositi iduće proljeća. Nema sumnje, vrijeme leti, ali moda ne zastaje ni za koga

Ipak, morate priznati kako je držati korak s vodećim trendovima itekako uzbudljivo, , a Tjedan mode služi kao sjajna inspiracija za unošenje promjena u našu garderobu. I dok će neki obožavatelji mode pohrliti na ulice New Yorka kako bi bili dio tog događaja, drugi će ostati prikovani za svoje telefone, provjeravajući profile svojih omiljenih brendova na društvenim mrežama kako bi zavirili u novitete. Obje skupine zanimat će isto: vrsta odjevnih predmeta, modnih dodataka i boja koji će biti najpoželjnije u nadolazećim mjesecima.

Britanski modni dizajner Simon Spurr, čiji najnoviji pothvat uključuje suradnju s Expressom, kaže za InStyle da rujan, zajedno s New York Fashion Weekom, označava novi početak. ‘Kolekcije s modnih pisti donose novost, različitu točku gledišta i prazno platno za ponovno otkrivanje sebe,' kaže.

Drugim riječima, inovacije i najnoviji prijedlozi naših omiljenih dizajnera mogu potaknuti razne ideje za odjevne kombinacije, upoznati nas sa stilskim trikovima i uputiti nas na artikle u koje vrijedi uložiti, ili, što je još bolje, iskopati ih iz ormara.

Dakle, što možemo očekivati na modnim pistama na proljetnom New York Fashion Weeku? Samo će vrijeme pokazati. Ali do tada, tu su predviđanja modnih stilista koja svakako valja dobro proučiti, ali i odjenuti već ovog rujna.

Naglašena dramatičnost

U narednoj sezoni, prema riječima modnih insajdera, isticat će se dramatičnost boja i silueta. Suknje će biti kraće, a hlače duže i šire. Stilisti predviđaju da će se dizajneri poigrati klasičnim komadima, ali će im dati dozu dramatičnosti pretjerujući u proporcijama i odabirući boje. Valentino revija za jesen 2022. bila je sjajan primjer za to i pitanje je hoće li se drugi dizajneri odvažiti i povećati ulog.

Povratak klasike

Traper se vraća na velika vrata i na modnoj sceni viđat ćemo ga u popriličnim količinama. No, u sezoni pred nama svoj povratak bilježit će i iznimno klasični modeli poput obične košulje i jednostavne slip haljine kakvu je nosila Kate Moss 90-ih. U skladu s time, povratak klasičnih komad ipak neće umanjiti popularnost trendova iz 2000-ih koji odnedavno vladaju modnim svijetom.

Predimenzionirana odijela, ženstveni detalji i hrabre nijanse crvene boje

Ženska odijela su proljetos doživjela svoj veliki povratak, a sada ostaju u fokusu no u predimenzioniranoj varijanti. Uz to, na modnom radaru naći će se ti tradicionalno ženstveni detalji poput čipke, volana ili kitnjastih detalja. U muškoj garderobi očekuje nas povratak klasičnih bijelih majica bez rukava, a jarko crvena će biti hit boja.