svi je žele

Stigla je jeftinija verzija najljepše haljine koju smo imali prilike vidjeti u Pradinoj kolekciji - i košta 70 eura

14.02.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Luksuzna talijanska modna tvrtka u kolekciji za proljeće/ljeto 2023. predstavila je dizajn s bočnim prorezom, a Mangu, popularnom španjolskom high street modnom lancu, nije dugo trebalo da sličan dizajn uvrsti i na svoje police

Najhladnije godišnje doba polako je iza nas, a održavanje revija koje predstavljaju kolekcije proljeće/ljeto daju jako dobar uvid u to kakva će biti naša ljetna garderoba. Sudeći prema svemu, trendovi su jasno definirani: vladat će printovi, dominirati komadi inspirirani šezdesetima, a tu je i vječni vinil, odjeća nalik donjem rublju, ali i novi detalji koji dolaze do izražaja, poput zgužvane tkanine i uzorka inspiriranih tapetama.

Sve to je potvrdila i Prada te je u sklopu svoje revije na milanskom Tjednu mode, između ostalog, oduševila smeđom haljinom bez rukava i s prorezom na nozi koja je oduševila zaljubljenice u modu te su je odmah uvrstile na svoju modnu ljetnu listu želja.

Kreacija s potpisom luksuzne talijanske modne kuće itekako uspješno odiše elegancijom i avangardom. Predstavlja nepogrešiv izbor s detaljima poput okruglog izreza i midi duljine u jednoj od boja koje nastavljaju biti vrlo popularne i ove godine, čokoladnosmeđoj. No jedan od svakako najupečatljivijih detalja svakako je bočni izrez na nozi s bijelim porubom, lepršav i s efektom zgužvanog materijala, čime vrlo jasno ističe noge, no zadržava elegantan izgled. Upravo je taj bijeli porub, prisutan i uz rub vrata, u savršenom skladu sa satenskom smeđom bojom dajući ovoj haljini vrlo sofisticiran izgled.

Haljina nosiva podjednako u svakodnevnim i svečanijim prigodama zapela je za oko i Mangovim dizajnerima. Tako je španjolski high street brend svojoj kolekciji pridodao pripijenu satensku haljinu s naborima u struku i duž siluete, bez rukava i također u smeđoj boji. Posebno je upečatljiva jer isto ima bijeli porub, midi je duljine i, poput Pradinog dizajna, ima naglašen bočni izrez. A najbolje od svega je to, iako cijena Pradine haljine nije poznata, da Mangova verzija košta 69,99 eura, što predstavlja još jedan jako dobar razlog da se nađe u ormaru za narednu sezonu.

  • +12
Prada proljeće/ljeto 2023. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia