STEFANY, POKOS, PAVIČIĆ:

'Šteta što se nogometaši ne smiju skidati'

02.07.2010 u 19:38

Bionic
Reading

Ispitali smo poznate dame s estrade koji im je nogometaš najzgodniji te kako komentiraju pravilo da više ne smiju skidati svoje dresove. Zaključak je da je načinjena velika šteta ženama koje prate nogomet

Budući da Svjetsko nogometno prvenstvo još uvijek traje te da su muškarci ti koji komentiraju igru i rezultate, a žene te koje odmjeravaju kako su istesani nogometaši te biraju najzgodnijeg napravili smo malu anketu među poznatim damama s domaće scene.

Ispitali smo ih koji im je nogometaš najatraktivniji te kako komentiraju pravilo da nogometaši više ne smiju skidati svoje dresove.

Najupućenija dokazala se novinarka i voditeljica Josipa Pavičić jer je i sama u vezi s bivšim nogometašem Nicom Berardinijem koji je razočaran što je Italija ispala te redovito sa svojom dragom i njezinim sinom Vitom prati utakmice, čak joj je rekao da talijanski igrači koji su se pojavili na ovom Svjetskom prvenstvu nisu ni sjena onima kakvih ima što se tiče izgleda.

No, Josipa je ipak izdvojila kao najboljeg igrača Argentinca Lea Messija, a kao najzgodnijeg talijanskog vratara Gianluigija Buffona.

Što se tiče zabrane skidanja dresova, Josipa je razočarana te otvoreno priznaje da to i nije baš najbolja odluka kad je u pitanju ženska publika.

'Šteta da se ne smiju skidati, pa oni barem imaju što pokazati jer dečki naporno treniraju i njihova tijela su istesana i privlačna svim ženama', kazala je Josipa koja nam je usput prokomentirala koji joj je najsmješniji trenutak s ovogodišnjeg prvenstva.

'Nisam se mogla prestati smijati kada sam vidjela da njemački trener Joachim Löw kopa nos za vrijeme utakmice i onda od toga radi kuglice. Mislim, ne znam što bih rekla osim da se nisam mogla prestati smijati kad sam to vidjela', zaključila je Josipa.

Vlatka Pokos ima dug popis zgodnih nogometaša

Žene su uglavnom suglasne kad je u pitanju zabrana skidanja dresova, pa se tako i voditeljica Vlatka Pokos složila da je to 'grda' odluka koju treba promijeniti.

'Šteta što nogometaši ne mogu pokazivati svoja tijela, pa stvarno je to jedna grda odluka i glasam protiv nje, neka je što prije ukinu. Glavno da je poželjno vidjeti oskudno odjevene plesačice i općenito žene bilo gdje, ali kada su u pitanju muškarci, mi žene smo zakinute, osim kad se radi o konobarima', kazala je Vlatka koja se nije mogla odlučiti je li joj zgodniji Španjolac Christiano Ronaldo, Brazilac Kaka ili Engleski nogometaš David Beckham

I manekenka Stefany Hohnjec smatra da je Fifa donijela krivu odluku kad je odlučila da se igrači kažnjavaju kad skinu svoj dres:

'To je velika šteta za nas cure jer ima puno zgodnih nogometaša. Meni su najatraktivniji tamnoputi igrači, a od njih bih izdvojila Francuza Thierryja Henryja.'

Jedina među ispitanim damama s hrvatske javne scene koja se slaže s Fifinim pravilima je Dvina Meler. Ona smatra da nije važno kako igrač izgleda i što se skriva ispod njegovog dresa, već kako igra.

'Ne pratim nogomet, ne razumijem se u pravila, ali smatram da se treba cijeniti kvaliteta igre, a ne izgled aktera', kaže Dvina kojoj je najzgodniji izbornik Leo Messi, baš kao i Josipi Pavičić.

Kontaktirali smo i Nikolinu Pišek koja živi sa sportašem, pa smo smatrali da možda zajedno pogledaju koju utakmicu, no Nikolina je 'cijepljena protiv nogometa', tako da nam nije mogla komentirati izgled nogometaša i zabranu da skidaju dresove.