ALTERNATIVA BALAKLAVAMA

Stajliš Skandinavke ne mogu im odoljeti: Ove šarmantne kape mogle bi obilježiti proljetnu sezonu

15.03.2022 u 09:55

Bionic
Reading

Nakon što je zimske mjesece na modnoj sceni označio veliki povratak balaklavi, topli mjeseci pred nama, po svemu sudeći, biti će rezervirani za heklane beretke

S porastom temperatura, pokrivala za glavu više ne moraju biti topla. Ne samo da je riječ o prozračnijem odabiru od balaklavi, heklane beretke osvajaju svojim jarkim bojama i razigranim uzorcima koji dodatno naglašavaju proljetno raspoloženje.

To su, među ostalima, pokazale poznate dame sa skandinavske street style scene poput Janke Polliani, Emme Fridsell i Trine Kjær koje su na Tjednu mode u glavnom gradu Danske ponosno nosile heklane beretke s potpisom skandinavskog ‘it’ brenda Gannija.

Spomenuti modeli impresioniraju prilično grubim heklanim izgledom izrađenim od mješavine reciklirane vune, što ovoj kapi daje veliku stabilnost i osigurava da silueta izgleda baš kao klasične beretke od brušenog vunenog filca. Osim toga, šeširi izgledaju puno kvalitetnije i elegantnije od tanjih heklanih modela koji vise na stražnjoj strani glave. Heklane beretke brenda Ganni koje su osvojile modne influencerice dostupne su u crvenoj te žutoj i svijetloplavoj boji, a već su dobile i svoje pristupačne high street verzije.