PROMO

Spremni dočekajte ljeto: čiste terase, vrtni namještaj i još mnogo toga

21.03.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Kako dani postaju dulji, a temperature sve toplije, konačno je sezona za provođenje više vremena na otvorenom. Ali prije nego što organizirate svoju prvu vrtnu zabavu, vrijeme je da se riješite prljavštine koja se nakupila na vašoj terasi, vrtnom namještaju i drugom vanjskom namještaju tijekom zime.

To možete učiniti na naporan i dugotrajan način koristeći četku, ribač, kantu vode i vrtno crijevo. Međutim, tipično, visokotehnološki uređaji kao što su ručni pometači, mokri i suhi usisavači i visokotlačni čistači čine ovu vrstu rada daleko bržom, temeljitijom i udobnijom.

Ostaci pijeska, staro lišće, pa čak i prvih nekoliko latica koje padnu na vaš put, parkirno mjesto ili terasu mogu se ukloniti u tren oka pomoću ručnog pometača. Ušteda vremena je ogromna. Ako koristite metlu, može potrajati i do sat vremena da pometete površinu od 200 četvornih metara. Upotrebom pometača možete očistiti isti prostor za samo pet do deset minuta. S jednom ili dvije dodatne bočne četke, uređaji ove vrste također vam omogućuju čišćenje duž rubova i oko rubova vaše kuće s lakoćom. Četke stružu prljavštinu iz uglova i prenose je ispod valjkaste četke, što osigurava da sigurno sleti u spremnik za prikupljanje.

Usisavač za mokro i suho usisavanje savršen je izbor za usisavanje terasa i garaža. Funkcija puhanja je posebno povoljna jer se na taj način može koristiti kao puhač lišća za čišćenje šljunčanih staza ili rasvjetnih okana. Prljavština se zatim gomila na prikladnom mjestu za sakupljanje.

Kada je riječ o uklanjanju tvrdokorne prljavštine, mahovine i lišajeva, visokotlačni čistač može biti praktičan pomoćnik. Rad s dodatnim čistačem površina, koji je priključen umjesto visokotlačne cijevi, omogućuje da se ovaj posao obavi posebno brzo i ravnomjerno. Njegov poklopac također služi kao praktična zaštita od prskanja. Održavajte vanjske zidove i prozorske površine vašeg doma blistavo čistima bez potrebe za dodatnim naknadnim radovima.

Kärcher nudi poseban uređaj za čišćenje terasa i za uljepšavanje drvenih površina. Njegove rotirajuće valjkaste četke rješavaju se čak i tvrdokorne prljavštine, koja se odmah ispire zahvaljujući podesivom dovodu vode. Time se rješavaju zagađivači poput organskog rasta i mahovine, ali to nije sve. Čak se i tipično sijeđenje koje se očekuje od nekih podnih obloga može smanjiti na ovaj način, istovremeno osiguravajući da je pod siguran za gaženje.

Može li se visokotlačni čistač koristiti i na vrtnom namještaju od drva ili plastike? Naravno – ravnim mlazom vode, na udaljenosti od oko 15 cm od površine i uz smanjeni pritisak od oko 40 bara, ovaj se namještaj može očistiti sigurno, brzo i nježno. Mnogi visokotlačni perači omogućuju podešavanje pritiska vode prema površini koja se čisti. Ovisno o prljavštini, mogu se koristiti i dodaci kao što je četka za pranje, koja se može priključiti na visokotlačni perač. U ovom slučaju, četke pomažu povećati snagu čišćenja.

Drugi preporučeni pristup je upotreba deterdženta. Većina visokotlačnih čistača ima funkciju doziranja i primjene deterdženta. Ovisno o formuli, sredstvo za čišćenje može pomoći u otpuštanju prljavštine, pružiti UV zaštitu i održati površine u najboljem izgledu. Čišćenje prljavih krovnih oluka i začepljenih odvodnih cijevi posao je koji mnogi od nas rado odgađaju što je dulje moguće. Ovaj zadatak može biti vrlo dugotrajan i naporan. Prikladni dodaci za visokotlačni čistač znatno smanjuju napor. Komplet za čišćenje krovnih oluka i cijevi iz Kärchera uključuje kolica koja se jednostavno postavljaju u oluk i spajaju na visokotlačni čistač. Učinak trzaja koji stvara struja vode tjera kolica naprijed, podiže prljavštinu i ispire je unatrag prema odvodnoj cijevi.