DORAĐENIJI I OPREMLJENIJI

Specijalni Eos za ljubitelje topless vožnje

30.04.2009 u 10:49

Bionic
Reading

Upravo kada smo pomislili da je Volkswagenu ponestalo ideja za specijalne modele, iz Wolfsburga nam je stiglo novo iznenađenje

Od ovoga proljeća Volkswagen će zainteresiranim kupcima ponuditi specijalno izdanje kupe-kabrioleta Eos, koje nazivaju GT Sport. Ako ste mislili da iza naziva GT Sport stoji neka značajnija preinaka na mehanici automobila, vrijeme je da razmislite ponovno.

Specijalno izdanje Eosa od konvencionalnog se modela razlikuje po tamnijem tvrdom krovu, novim 18-colnim felgama te zatamnjenim svjetlosnim sklopovljem sprijeda i straga. VW ga je također opremio sportskim ovjesom zbog kojeg je odstojanje podvozja od tla niže za 15 milimetara.

Iznutra je pak Eos GT Sport dobio aluminijske papučice, grijana i kožom presvučena sjedala te kožnati paket upravljača, ručice mjenjača i parkirne kočnice. Automobil ima i automatski Climatronic umjesto ručnog klimatizacijskog uređaja te unaprijeđeni audio sustav sa 6-CD izmjenjivačem i parkirne senzore.

Eos GT Sport će, kao i obični Eos, pogoniti standardna linija dizelskih i benzinskih pogonskih jedinica, od 122 Ks iz 1.4 litrenog TSI-ja, do 260 Ks iz 3.2-litrenog V6.