RAZORNA LAVINA

Šokantni razvodi i prekidi koji su obilježili godinu

21.12.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Temelji mnogih ljubavi nisu izdržali pred lavinom razvoda koja se kroz godinu uopće nije zaustavljala. Brojni parovi su unatoč zajedničkim godinama odlučili krenuti svaki svojim putem

2012. godina mnogim poznatima ostat će u lošem sjećanju. Upravo ona je bila prijelomna godina za mnoge brakove ili veze. Tako su svoje konačno zbogom izgovorili Iva Majoli i Stipe Marić, Tony Cetinski i Ivana Nobilo, Lucija i Boris Novković, Niko i Simona Kranjčar, Ana Gruica i Dijan Jahjefendić, Branimir Brkljač i Lana Pavić , Dino i Nives Drpić, Josip Šelendić i Malina Grahek, Severina i Milan, Daniela Trbović i Oliver Frljić, Nina Badrić i Bernard Krasnić, Jelena Popović Volarić i Janko Popović Volarić, Maksim Mrvica i Ana , Mladen Vuić te njegova supruga Anamarija.

No nisu razvodi tresli samo domaću scenu, nego i svjetsku.

U 2012. godini razišli su se Seal i Heidi Klum nakon sedam godina braka, Tom Cruise i Katie Holmes nakon pet, Danny DeVito i Raah Perlman nakon trinaest godina, Russell Crowe i supruga Danielle Spancer nakon devet godina braka, Johnny Depp i Vanessa Paradis službeno su objavili kako se razilaze nakon 14 godina, a kraj su doživjeli i Gavin Rossdale i Gwen Stefani.

I dok su neki parovi, poput Ive Majoli i Stipe Marića, odavali neke detaljne o svojim životima, rastavi i nevjeri, drugi se ipak trude dostojanstveno okrenuti novu stranicu u životima. Tony Cetinski i Ivana Nobilo tako su kratko komentirali za medije da su i dalje u dobrim odnosima, poslovno surađuju, a veže ih i najvažnija stvar u njihovim životima - kćerkica Pia.

Šelendići i Kranjčari su se tako razveli bez ijedne riječi za medije, Boris Novković nedugo nakon što je postao otac priznao je da je u novoj vezi, a za sad još nije sasvim poznat status Nives Drpić.

'Dino će uvijek biti ljubav mog života, kako god mi završili. Iskreno, za naše krucijalne probleme nismo bili krivi ni on ni ja. Neke su nas druge osobe dovele do toga. Dinina je jedina mana to što je bio previše dobar i što je uvijek gledao kako da ugodi svakomu i bio budala za sebe. Ali ne želim govoriti o tome niti iznositi detalje. Oni koji trebaju, znaju o čemu govorim', rekla je u šiframa Nives za Story.

Brodolomni niz se nastavio s hrvatskom Brangelinom – Jelenom i Jankom Popović - Volarić koji su u medijima objavili više ne žive na istoj adresi.

'Nakon pet godina zajedničkog života, unatoč velikoj ljubavi, naišli smo na prepreke koje su znatno utjecale na naš odnos. Odlučili smo se odvojiti i živjeti na različitim adresama. Do te odluke doveli su nas isključivo naši privatni problemi, a ne treće osobe ili drugi izvanjski faktori. Papire za razvod, za koje ste pitali, nismo predali. To je sve što u ovom trenutku možemo reći na tu temu. Hvala vam na razumijevanju', rekla je Jelena za Story.

Lavina je dobila ogromne razmjere nakon što smo doznali da nakon skoro tri godine ljubavi svatko svojim putem kroče i Daniela Trbović i Oliver Frljić.

'Da, istina je, prekinuli smo, a tu odluku nismo donijeli preko noći. Oboje smo odrasli ljudi, bili smo zajedno dok nam je bilo lijepo i dobro, a sad smo odlučili poći svatko svojim putem', otkrila je za Gloriju Daniela Trbović.

Regionalni šok prouzročila je vijest da se osam mjeseci nakon rođenja sina Aleksandra razilaze Severina Vučković i Milan Popović. Isprva su to bila samo nagađanja koja su najprije publicirali srpski mediji koje je Milan odlučno demantirao, no na koncu sve je ispalo istinito. Severina i Milan priznali su kapitulaciju svoje veze.

'Istina je, nismo više zajedno', rekla je Severina za Gloriju, objasnivši potom zašto se nije odmah po 'pucanju' obratila medijima, već im je dopustila da razglabaju o vezi: 'Morala sam o svemu vrlo dobro razmisliti, ponajprije zbog našeg sina. Moja odluka je dugo u meni sazrijevala.'
Što se tiče razloga prekida, Severina je bila konkretna. 'Amerikanci bi rekli, 'neslaganje karaktera', kao osobe smo previše različiti. Trudili smo se sve to uskladiti, ali očito nije išlo.'

U kolovozu svoj su razvod javno obznanili i Tom Cruise i Katie Holmes, a odmah je počela bitka za malenu Suri. Katie je poduzela sve da Suri olakša u svemu, a brak se navodno raspao zbog Tomove opsjednutosti scijentologijom.

Mjesecima nakon što su se razišli svoju kapitulaciju su priznali i Nina Badić i Bernard Krasnić. Nakon jedanaest zajedničkih godina, od kojih je šest bračnih, odlučili su se razvesti te su i predali papire za razvod. Nina je sve objavila nakon što je odradila zagrebački koncert u prepunoj Ciboni, a unatoč tome što je pokušavaju spojiti s novom ljubavi, sve navode odlučno odbacuje.

Višebrojnu kapitulaciju zvjezdanih veza objašnjavali su mnogi na razne načine. Astrolozi kažu da je za ovaj kaos kriv Saturn u Vagi koji je stvarao probleme u odnosima te je razriješio one kojima nažalost nije bilo suđeno.