ALTERNATIVA CRNOJ

Naglašavaju preplanulu put i dominiraju stajlinzima: Smeđe haljine neočekivani su trend sezone

19.07.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Baš kao što se ove godine u velikom stilu vratila u svijet interijera, smeđa boja u svim svojim nijansama uzela je veći zamah i na modnoj sceni, a posebno je neodoljiva u formi haljina

Od neodoljive nijanse čokolade pa sve do kremastih nijansi karamele, smeđa ove sezone dominira različitim siluetama haljina nakon što se u hladnim mjesecima vratila u modu na velika vrata, kao i u svijet interijera.

Fascinaciju bojom koja se tradicionalno smatrala neutralnom i donedavno bivala podcijenjenom brojni vide u porastu interesa za modnim minimalizmom i prirodnom ljepotom, kao i potrebom za stvaranjem capsule kolekcije u ormaru od osnovnih komada.

  • +9
Smeđe haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sve to donekle je utjecalo na popularnost nenametljive nijanse smeđe, kako na modnim pistama, tako na gradskim ulicama i u svijetu interijera.

S druge strane smeđi tonovi kave, a posebno čokolade, u bilo kojoj od svojih tonskih varijacija dominirali su prošlosezonskim kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova i ponudom high street trgovina, a fascinacija smeđom nastavlja se i ove sezone, posebice kada govorimo o haljinama.

Gledajući kako su je brendovi interpretirali ove sezone, ima smisla to da su brojne ljubiteljice mode objeručke prihvatile neutralnost smeđe u čokoladnoj nijansi kako bi ove sezone istaknule osunčanu kožu.

Pravo je osvježenje vidjeti da smeđa kao neutralna boja ne pristaje samo većini trendovskih nijansi, već u kombinaciji s njima stvara dodatni intenzitet i upečatljive stajlinge u vrućim mjesecima.

Smeđa boja ove sezone dominira haljinama u duhu modnog minimalizma, poput sjajnih verzija slip kroja te uskih pamučnih ili jednostavnih modela od lana maksi i midi dužine. Smeđa haljina podjednako je efektna kao i njezin pandan, crna haljina, ali je puno toplija i efektnija alternativa, pogotovo kada želite istaknuti preplanulu put.