tako chic

Trendi uzorak koji nikada ne blijedi: Savršene ljetne haljine koje se uvijek isplati kupiti

16.07.2022 u 18:15

Bionic
Reading

Od prošlog ljeta gingham uzorak bilježi velik povratak na modnu scenu. Sitni kvadrati, uzorak koji Francuzi zovu još i vichy, izgleda apsolutno neodoljivo i chic na haljinama, a dokaz su ovi modeli jednostavno savršeni za ljeto

Pokraj gingham uzorka, kvadratića koji ispunjavaju čitavu haljinu, cvijeće i drugi romantični uzorci vrlo lako padaju u drugi plan. Iako je u samim početcima, od 1930. godine, bio zamišljen kao savršen za kuhinju i domaćinstvo, vrlo brzo ovaj retro print dobiva posebno priznanje. Naime 1939. godine Judy Garland u filmu Victora Fleminga 'Čarobnjak iz Oza' odjenula je crvenu gingham haljinu i promijenila sve.

No pravi modni utjecaj ipak dugujemo legendarnoj Brigitte Bardot, glumici koja je ovaj print popularizirala i uvela u modni ormar tijekom braka s glumcem Jacquesom Charrierom 1959. godine.

Vrlo chic, elegantan i s mjerom razigran, ovaj uzorak uvijek je nosiv, a u kombinaciji s haljinama predstavlja modni komad koji je doista dobro imati u ormaru. Ove sezone gingham haljine dolaze u različitim formama, pokrivajući sve vruće trendove.

Nabrana Miu Miu u svježoj žutoj boji, ona romantična s potpisom Sleepera, smocked verzija brenda The Great ili cut out model po viđenju Zare – ovo su haljine kojima nećete pogriješiti ovog ljeta.

  • +7
Haljine gingham uzorka Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije