STAJLIŠ SKANDINAVKE

Slove za jedne od najbolje odjevenih dama na svijetu, a ovo su tajne njihovog stila

11.02.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Već dugi niz godina dame sa skandinavske street style scene svojim stilom odijevanja predstavljaju veliku modnu inspiraciju ženama diljem svijeta. Kako zapravo funkcionira tipični skandi stil i kojih se modnih pravila tradicionalno drže dame iz hladnijih krajeva, saznajte u nastavku

Nakon što je godinama vječna inspiracija mnogih zaljubljenica u modu bio francuski chic, unazad nekoliko sezona modni se svijet ne prestaje diviti načinu na koji svoje odjevne kombinacije slažu Skandinavke.

Moderno i praktično

Zlatno pravilo za kojim se vode dame sa skandinavske street style scene glasilo bi 'odjeća i obuća mora izgledati moderno i praktično'. Većina dama iz Skandinavije redovito su u pokretu stoga veliku pažnju posvećuju praktičnosti svojih modnih odabira, no to u pravilu ne znači da izbjegavaju nošenje visokih potpetica i šik odjevnih komada. Njihovi stajlinzi prvenstveno se svode na slobodu kretanja. Sve dok možete nesmetano voziti bicikl u svojoj odjeći, u Danskoj, Švedskoj ili Finskoj sve je u redu.

Investiranje u kvalitetne modne komade i dodatke

Dame sa skandinavske street style scene veliku pozornost posvećuju kvaliteti modnih komada. Njihove pažljivo osmišljene stajlinge redovito čine kvalitetni primjerci traperica, džemperi stvoreni od vune ili kašmira, dobar par cipela, kul dodaci na čelu s dizajnerskim torbama te nakit bezvremenskog izgleda.

Ležernost kao ključ dobrog outfita

Poput francuskinja, dame sa skandinavske scene svojim odjevnim kombinacijama emitiraju određenu ležernost i osjetljivost na detalje. Bez obzira na priliku, stajliš dame sa skandinavske scene svojim stajlinzima uvijek se trude postići modnu ležernost i na kraju dana osjećati se ugodno u onome što nose.

Podrška lokalnim brendovima

Osim što je izrodila jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice, Skandinavija je na isti način postala domom jednih od najuzbudljivijih brendova na svjetskoj modnoj sceni. U posljednjih nekoliko godina Kopenhagen se nametnuo kao pravi konkurent u modnoj industriji. Kao sjedište kul brendova, uključujući Ganni, Cecilie Bahnsen i Rotate By Birger Christensen, danska prijestolnica postala je 'it' destinacijom velikih dizajnerskih imena u nastajanju i središtem novih, uzbudljivih modnih trendova.

Svojim stajlinzima brojne dame iz skandinavskih zemalja ne kriju vjernost prema lokalnim brendovima od kojih su se brojni, upravo zahvaljujući njihovom utjecaju, uspjeli upisati na svjetsku modnu mapu.

Kombinacija dizajnerskih i high street komada

Jednu od ključnih značajki stila odijevanja dama iz hladnijih krajeva čini kombinacija skupocjenih dizajnerskih komada i onih s potpisom pristupačnih high street brendova.

Efektne boje i uzorci

Prošla su vremena kada su skandinavke isključivo povezivane s minimalističkim stilom odijevanja u znaku neutralnih boja. Posljednjih sezona ne kriju koliko uživaju i s kakvom lakoćom nose komade efektnih uzoraka i boja, a samim time predstavljaju veliku inspiraciju ženama diljem svijeta.

  • +50
Street style zvijezde na Tjednu mode u Kopenhagenu Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Stil ne prestaje s modom

U Skandinaviji postoji snažan dizajnerski DNA - zasnovan na danskom modernizmu i njegovim poznatim dizajnerima namještaja. Skandinavske žene posebno cijene stil, dizajn i estetiku u svom životu- posebice kada je riječ o interijerima - što pak pozitivno utječe na odabir njihove odjeće i dodataka.