KREATIVNI ROKER

Slike Ronniea Wooda preslikane u modni svijet

04.09.2009 u 10:33

Bionic
Reading

Zvijezda Rolling Stonesa Ronnie Wood, osim sviranjem, vrijeme krati i slikanjem, koje ga je lansiralo u svijet mode. Njegove slike poslužile su, naime, kao predložak za jednu modnu kolekciju

Londonska robna kuća Liberty lansirala je modnu liniju odjeće na koju su preslikali motive triju najnovijih Woodovih slika. Njegove šarene slikarije našle su se tako na limitiranoj kolekciji majica, haljina, šalova i novčanika. Ronnie Wood (62), koji je od prošle godine u ljubavnoj vezi s mlađahnom Ekaterinom Ivanovom (20), rekao je da ga je na slikanje šarenim, živim bojama, potaknula upravo njegova draga i druženje s mladim ljudima uopće.

'Bilo je to ludo, prošle noći u našu kuću došla je grupica mladih ljudi koji su mi govorili: 'Ronnie, ti si baš kao mi.' Sjajno je to kako se osjećaš uz njih', objasnio je Wood u intervjuu za Harper's Bazar.

Jedna od Woodovih slika, nazvana 'I Feel Like Painting', inspirirana je danom 'u kojem je donio odluku da izokrene svoj život naopačke'. Bilo je to nakon završetka šestotjedne rehabilitacije u klinici za odvikavanje od alkohola. Druge dvije su 'Orchid', slika cvijeta u orijentalnom stilu te 'Hawaiian Guitar', inspirirana njegovom glazbeničkom karijerom.