JOSEPH ALTUZARRA

Slavni dizajner otkrio kako je njegove kreacije zavoljela Meghan Markle

03.01.2019 u 14:28

Bionic
Reading

U rujnu prošle godine vojvotkinja od Sussexa na dodjelu nagrada Wellchild pristigla je najmanje 'kraljevskom' outfitu. Njezino elegantno, besprijekorno skrojeno crno odijelo istovremeno je bilo nevjerovatno glamurozno i skomno podcijenjeno, a čovjek koji stoji iza njezinog odijela ne prestaje intrigirati modnu industriju

U vrijeme kada modnom scenom dominira trend udobne odjeće sportskih karakteristika, dizajner Joseph Altuzarra svake sezone trudi se ponuditi svježu alternativu svojim senzualnim, ženstvenim odjevnim komadima ispoliranog izgleda kojima, poput Meghan Markle nisu odoljele ni imena poput bivše prve dame Michelle Obame, vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton, megapopularna Rihanna i glumica Jennifer Lawrence koje čine vjernu zajednicu Altuzarrinih klijentica.

  • +16
Meghan Markle (s Altuzarrinom torbicom) i Kate Middleton na Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sve što sam ikada želio je stvarati sretnu odjeću koju biste poželjeli nositi na lijepi dan i zbog koje se osjećate zaljubljeno i sretno', objašnjava dizajner čijom nadolazećom kolekcijom tradicionalno dominiraju ženstveni komadi poput cvjetnih suknji olovka kroja, kukičaste haljine i odjevni komadi u nježnim sladolednim nijansama inspiriranim filmom 'Skrivena ljubav' talijanskog redatelja Luce Guadagnina.

  • +6
Meghan Markle u Altuzarrinom odijelu Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: LTA/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

Brend Altuzarra u modnim krugovima aktualan je godinama, a njegov 35- godišnji osnivač i dizajner u karijeri je osvojio nekoliko vrijednih nagrada CFDA, uključujući novčanu nagradu američkog izdanja magazina Vogue koju mu je 2011. godine uručila slavna Anna Wintour.

Godine 2013. modni konglomerat Kering, koji u vlasništvu ima neke od najpopularnijih brendova današnjice, uzeo je manjinski udio u poslovanju brenda Altuzarra čiji se odjevni komadi nalaze u kolekciji članica britanske kraljevske obitelji.

  • +12
Meghan Markle u sakou brenda Altuzarra Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vojvotkinja od Sussexa može se pohvaliti nekolicinom komada s potpisom Altuzarra, a osim navedenog odijela, Meghan posjeduje Altuzarrinu haljinu s prugastim uzorkom i bijeli blejzer. Mnogi od navedenih komada nakon što je u istima ugledana Meghan rasprodani su brzinom svjetlosti što je, kako kaže Joseph Altuzarra, rijetka moć kada je riječ o odijevanju slavnih.

  • +15
Meghan Markle u haljini Altuzarra Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Ono što je uistinu lijepa stvar kada je riječ o Meghan je činjenica da smo s njom počeli modno surađivati prije njezine veze s britanskim princom Harryjem. Prije pet godina Meghan je prisustvovala našoj zabavi organiziranoj u sklopu Altuzarrine suradničke kolekcije s lancem trgovina Target i od tada je naša vjerna klijentica. Meghan predstavlja modernu ideju ženstvenosti i novu ideju kraljevstva', otkriva dizajner.

Iako živi i radi u New Yorku, Joseph Altuzarra najviše je inspiriran francuskim stilom odijevanja, a jedna od njegovih muza je bivša urednica francuskog izdanja magazina Vogue, 64-godišnja Carine Roitfeld.

  • +8
Carine Roitfeld Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Carine po svemu utjelovljuje ideju da ne morate prestati biti zavodljivi odjećom jer starite', objašnjava Altuzarra ističući kako je Amerika društvo korekcije koje teži savršenstvu posjetama plastičnom kirurgu, tjelovježbama i strogom režimu prehrane, dok je Francuska društvo koje prihvaća nedostatke, ponekad ih naglašava, a i slavi.

'Oduvijek sam bio svjestan i pun poštovanja prema načinu na koji se žene žele osjećati u odjeći koju nose', priznaje dizajner čiji brend Altuzarra ove godine obilježava 10. obljetnicu postojanja na modnoj sceni.