MODNI KLASIK

Slavne ljepotice ne izlaze ih njih: Kultne tenisice koje ove godine slave 103 godine, još uvijek su apsolutni hit

14.06.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Tenisice prepoznatljivog dizajna, legendarne 'starke', obožavaju slavne trendeseterice koje ovih dana ne izlaze iz njih

Iako su unazad nekoliko sezona svi bili naprosto opsjednuti glomaznim 'ružnim' modelima, konversice odnosno popularne 'starke' očarale su mnoge fashionistice poput radijske voditeljice Ashley Roberts, Scout Willis, kćeri Brucea Willisa i Demi Moore, zvijezde serije 'Slatke male lažljivice' Ashley Benson, legendarne manekenke Helene Christensen...

Ashley Benson ih je isfurala u rokerskom stilu: visoki model u crnoj boji iskombinirala je s T-shirtom country legende Willieja Nelsona i skinny trapericama, dok je visoke bijele starke uvijek razigrana, njezina imenjakinja Ashley Roberts iz Pussycat Dollsa uparila s košuljom u upečatljivoj nijansi ružičaste i udobnim hlačama širokih nogavica brenda Serena Bute.

Čini se da ove cool tenisice koje svakom stajlingu daju notu mladenačkog duga i buntovništva proživljavaju veliki modni povratak, premda bi njihovi vjerni fanovi naglasili kako starke nikad nisu ni nestale.

A da se doista radi o velikom modnom revivalu, potvrđuju i rezultati istraživanja globalne platforme za pretraživanje mode Lysta, a koji je upravo kultne starke uvrstio među najtraženije modela tenisica.

  • +5
Ashley Roberts Izvor: Profimedia / Autor: RUSHEN / BACKGRID / Backgrid UK / Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Započele su se proizvoditi još davne 1917. godine te su prvobitno bile namijenjene košarkašima, a popularizirao ih je američki košarkaš Chuck Taylor. Još 1923. su nazvane po njemu, te je tako postao prvi sportaš koji je svojim imenom 'zaštitio' neki modni brend.

  • +14
Conversice Izvor: Promo fotografije / Autor: Converse

Praktične i udobne rado ih u svoje outfite uklapaju i Ana de Armas, Diane Kruger, Nina Dobrev, Lucy Hale, Kaia Gerber, Bella Hadid, Kendall Jenner....

  • +4
Lucy Hale Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ove tenisice čija je cijena oko 500 kuna, sjajno izgledaju i kad se nose sa ženstvenim haljinama, minicama, lepršavim hlačama, joggericama ili traperom, te su vrlo efektan začin svakom outfitu.