CHIC LJETNI KOMAD

Najbolja alternativa haljinama: Hlače kakve smo viđali na ikonama stila ultimativni su hit sezone

13.06.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Ako se ne vidite ljeti u haljinama ili suknjama, a na traperice niti ne pomišljate, onda će vam se svidjeti hlače od udobnih i prozračnih tkanina koje će dominirati ovosezonskim stajlinzima

Ljeti se mnoge modne ovisnice koje nisu ljubiteljice suknji ili haljina muče s pronalaskom savršenih hlača, prikladnih i za posao, a koje su praktične, lijepo izgledaju i u njima nije prevruće.

Rješenje je u modelima klasičnog kroja od prozračnih i prirodnih materijala koji dozvoljavaju koži da diše, a svojim dizajnom neodoljivo podsjećaju na one u kakvima su poglede privlačile ikone stila poput Brigitte Bardot, Catherine Deneuve ili Audrey Hepburn.

Savršeno skrojene hlače koje laskaju liniji, a dovoljno su elegantne da se mogu nositi i na poslovni sastanak i u šetnju, bile su zaštitni znak Audrey Hepburn, uvijek elegantne glumice koja ih je spretno kombinirala s košuljama, topovima ili bluzama - i naravno balerinkama.

High street trgovine poput Zare, H&M-a, Reserveda, Manga ili Cosa već su prepune ovih praktičnih odjevnih komada koji naprosto mame da ih kupimo, a ima ih i u kolekcijama brendova La Veste María de la Orden i Antik Batik...

  • +8
Udobne ljetne hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara

Dakako, nije trebalo dugo da ovaj trend prihvate i neke od najpoznatijih influencerica ovoga trenutka, poput Blance Miró, Leandre Medine, Camille Charriere...

Čini se da su stajlinzi koji ne sputavaju, a kakve smo najčešće nosili tijekom vremena provedenog u karanteni, itekako utjecali i na modne trendove pa je naglasak ove sezone na udobnim i praktičnim komadima, baš poput ovih chic hlača kojima je teško odoljeti.

Riječ je o modelima koje bi se mogli opisati kao nešto između tzv. flare krojeva ili skinny, duljine do iznad gležnja ili kraćoj capri varijanti, izrađenima od prirodnih materijala koji nude 100-postotnu udobnost nošenja tijekom ljetnih vrućina.

Iako dolaze u svim nijansama i najrazličitijim uzorcima, gingham, prugice ili tkanine neobičnog grafičkog printa definitivno su među najefektnijima.