LUKAS NOLA

Slatka perverzija poznatog redatelja

26.02.2011 u 08:57

Bionic
Reading

To što je branio boje jačeg spola u Glorijinoj kuhinji na showu 'Zvijezde kuhaju' Wine Gourmet Festivala kod zagrebačkog MSU-a ne bi bilo neobično za muškarca koji svojoj obitelji kuha svakoga dana, da nije sudjelovao u pripravi bombastičnog čokoladnog deserta, a već tri desetljeća ne konzumira šećer čak ni u kavi, pa je sve shvatio kao veliki izazov

Da se iz bilo kojeg razloga odluči ostaviti redateljske palice, Lukas Nola mogao bi se latiti kuhače bez imalo problema, kažu svi koji su imali prilike uživati u delicijama iz njegova lonca. Zato je uzvanicima isprva bilo neobično vidjeti ga kako gotovo stidljivo obilazi oko štednjaka gdje je njegov kuharski partner, inače chef restorana Le Mandrać iz Voloskog, Deniz Zembo, topio najfiniju Nestleovu crnu čokoladu i ostale sastojke za Slatku perverziju. Dok je slastica na čiji sam spomen već cure sline završila na tanjurima za degustaciju kod uzvanika, Lukas se na to samo osvrnuo - riječima.

'Doma kuham svakoga dana, baš sve osim slatkoga. U to se ne razumijem jer ne jedem ga već možda i tridesetak godina. Ne pijem čak ni kavu sa šećerom! Zato mi je ovo super iskustvo', objasnio je redatelj.

'Jesi li ipak spreman probati sve u kulinarstvu ili nećemo pred ljudima?' priupitala ga je na to voditeljica događanja Barbara Kolar, gosti su se nasmijali, a nadovezao se njegov pomoćnik, chef Zembo.

'Slatka perverzija je desert za dvoje! Dakle, nemojte sve sami pojesti jer recesija je. Vraćamo se sirotinjskoj kuhinji u kojoj ćemo i od lošijih komada mesa uz pomoć mašte pripravljati ukusna jela i na kraju poentirati serviranjem koje je četvrtina uspješnosti svakog tanjura', poučio nas je šef kuhinje renomiranog restorana koji je počeo karijeru u fast foodu, priznavši da su mu od svih jela i danas najmiliji – ćevapi.