IMATE LI SVE ZA ŠKOLU?

Školarce nagrađujemo ruksacima

31.08.2012 u 08:39

Bionic
Reading

Početak školske godine opasno se približava, a još treba nabaviti puno sitnica osim knjiga i školske torbe. Mi vam darujemo ruksake i vrećice za papuče te podsjećamo što sve trebate nabaviti za svoje klince i klinceze

Uz osnovne stvari poput knjiga, bilježnica i školske torbe, svakom školarcu potrebna je pernica s priborom, papuče za niže razrede te vreća za opremu za tjelesni odgoj. Nemojte kupovati puno bilježnica jer će učiteljice za pojedine predmete možda željeti neki posebni format.

Omote za knjige također možete kupiti u svakoj knjižari, a ako imate volje i vremena, izradite ih sami s djetetom od šarenog papira.

Bojice, flomastere, vodene boje i ostali likovni pribor možete nabaviti i kasnije jer učiteljice obično na prvom roditeljskom sastanku kažu što će djeca koristiti kroz godinu. Na prvom sastanku također ćete saznati jesu li vam potrebne kakve dodatne knjige ili primjerice radni listovi

Iako će klinac ili klinceza dan u školi radije provoditi u nekim kul tenisicama, objasnite da su papuče bolji izbor, posebno za mališane koji idu u dnevni boravak.

Sve te sitnice najbolje je kupovati s djetetom jer će ga to veseliti i polako podsjetiti da slijedi povratak u školske klupe i nove obaveze. Usput možete popričati o tome da će se morati ranije ustajati i odvojiti vrijeme za učenje te ostale aktivnosti koje počinju uz školu, ali naglasite kako je to sve zajedno lijepo i novo poglavlje u kojem će opet sresti prijatelje te steći lijepa, zanimljiva i nova iskustva.

Nagradu su osvojili:

Petra Hozjak
Vesna Ferenčak
Silva Schwarzwald Vrščak
Magdalena Pavošević
Jelena Dujmov

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

Ako kupujete radni stol, računajte da bude dugačak barem jedan metar kako bi na njega stale stvari, a da dijete još uvijek ima dovoljno mjesta za rad. Također je dobro da bude u blizini prozora zbog prirodnog svjetla. Prirodno svjetlo treba osvjetljavati radnu površinu s prednje ili lijeve strane za dešnjake, odnosno s desne strane za ljevake.

Morate nabaviti i stolnu lampu jer zimi mrak pada rano pa će djetetu itekako koristiti. Preporučuje se bijelo svjetlo jer je oko na njega osjetljivije i dijete će bolje vidjeti.

Tportal.hr vašim školarcima poklanja pet ruksaka s vrećicom za papuče pa nam se javite što prije. Školarcima i roditeljima želimo sretan početak školske godine!