za svaki oblik lica

Šiške su tako laskave, a ovo je pet najpopularnijih frizura s njima

30.12.2023 u 18:54

Bionic
Reading

Šiške su jedan od najefektnijih načina da osvježite i promijenite izgled, a dobra stvar je da postoji savršen oblik za baš svaki oblik lica. Izbor je doista velik, a s ovih pet varijanti sigurno ćete biti u trendu

Godina 2023. bliži se kraju, a tada obično priželjkujemo promjene na brojnim područjima, uključujući frizuru. Vjerojatno najlakši zahvat koji će je donijeti, a bez velikog kraćenja duljine, su šiške. No ono što ćete se sigurno zapitati prije nego što se odlučite na promjenu je pristaje li vam uopće takva frizura. Odgovor je vrlo jednostavan: definitivno da. Zašto? Zato što za svaki oblik lica i svaki tip kose postoji prava varijanta šiški - samo morate znati koja.

Zvijezde se sada oslanjaju na ovih pet hit frizura sa šiškama

Zavjesa-šiške ostaju jedan od najvažnijih trendova

Za one koji se prvi put odlučuju za njih zavjesa-šiške savršen su odabir. Ne samo zato što razmjerno brzo izrastu, već i zato što laskaju svakom obliku lica. A važno je znati: ovisno o tome gdje im rubovi završavaju, različiti dijelovi lica su naglašeni.

Ako sežu do kutova usana, kao kod glumice Priyanke Chopre, usne su u fokusu. Šiške do vrha nosa, spuštene po sredini lica, onako kako ih nosi manekenka Emily Ratajkowski, naglašavaju jagodice, a zavjesa-šiške, koje sežu tek preko očiju – kao što ih nosi Dakota Johnson - ističu oči.

Naime, budući da šiške padaju na lice, one su u biti okvir koji ga vizualno sužava. Prema mišljenju stručnjaka, optimalna struktura kose za zavjesa-šiške je blago valovita i nešto bujnija. Ako vam je previše ravna ili tanka, tada nije loša ideja razmisliti o drugim opcijama.

Wispy šiške su najpopularnije u sezoni pred nama

Y2K nostalgija u modi se nastavlja, pa ne čudi da se vraćaju trendi frizure iz ranih 2000-ih. Trenutno jako popularne kod zvijezda, kao što su glumice Nina Dobrev i Phoebe Tonkin, nježne su šiške koje labavo padaju preko lica i djelomično otkrivaju čelo. Riječ je o takozvanim wispy šiškama, a dolaze s velikom prednosti - vrlo lako izrastu jednom kada ih se zasitite. No negativna strana je da se relativno brzo zamaste, a tome možete doskočiti tako da ih odmah nakon pranja pošpricate s malo šampona za suho pranje.

Ove tanke šiške zapravo predstavljaju dobar izbor za uglati oblik lica, a prikladne su za svaku strukturu kose, uključujući onu tanku.

Baby šiške

Varijacija wispy šiški su takozvane baby šiške, također nježno ošišane i obrubljene, ali su znatno kraće. Dobar primjer za ovaj look je Nicola Peltz Beckham jer ih nosi toliko kratke da joj se vide obrve. A ono što se još može uočiti njihova je nepravilna i resasta kontura. Uz to, ako bolje pogledate, vidjet ćete da pramenovi koji uokviruju lice sežu tek ispod obraza, što šiške čini mekšim i naglašava jagodice.

Baby varijanta odličan je izbor za one s vrlo malim licem, a koje bi teške i pune šiške potpuno prekrile. Inače, oblikovanje ovih 'dječjih' šiški vrlo je jednostavno: samo vam treba proizvod koji kosi daje grubu teksturu, tj. vosak ili puder za oblikovanje, koji se može razraditi prstima kako bi se naglasili pramenovi.

Pune šiške à la Taylor Swift

Kada je riječ o ovoj temi, nemoguće je ne spomenuti Taylor Swift. Naime pjevačica ih je učinila zaštitnim znakom, a svoju prepoznatljivu frizuru obično nosi sa širokim, ravno ošišanim šiškama. Uz to, kosu ponekad pušta da joj se prirodno nakovrča, čime pokazuje da ovaj oblik šiški doista pristaje svakom obliku kose.

Ovaj izgled je posebno prikladan za osobe s upečatljivim uglatim licem. Ako imate visoko čelo, pune šiške mogu ga vizualno skratiti, a zbog toga bi oni s prilično malim licem trebali ipak izbjegavati ovu varijantu.

Šiške začešljane na stranu

Poznato je da se povratak stila Y2K ne zaustavlja samo na frizurama, a dokazuju to i šiške s razdjeljkom na stranu, takozvane side swept bangs. Izgledaju pomalo kao da ih je vjetar otpuhao u stranu ili kao da ste samo ležerno pomaknuli kosu.

Look za koji su se odlučile i manekenka i voditeljica Heidi Klum te glumica Lily Collins posebno dobro stoji ako želite pustiti šiške. Budući da su pomaknute u stranu, pogled ostaje čist, pod uvjetom da ih na čelu fiksirate s malo laka za kosu u smjeru u kojem ih želite nositi - inače će vam stalno padati na oči.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'