ZACOPANA U ŠMOKLJANA?

Sigurni znakovi da je ljubav slijepa

06.11.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Zbog zaljubljenosti često svijet, a posebno dečka možemo gledati kroz ružičaste naočale. Zbog toliko ružičaste boje ni ne vidimo kakav je on zapravo. A možda se radi o pravom pravcatom – šmokljanu

Šmokljan je dečko koji je bez ideja, akcije, smisla za lijepo, lijen je i zapravo ima sreću što izgleda dobro ili se uvijek izvlači na šarm. Evo kako ćeš prepoznati šmokljana, bilo da si s njim u vezi ili ti se tek počeo nabacivati.

1. Ne sviđa mu se ništa što ti želiš, ali sam nema ideja

Ti želiš u kino, on se mršti. Ti želiš na frendičin roćkas, on je ljut, ti želiš u šoping, on jadikuje. Ali sam nema ideja ni za što i ako ste zajedno, sigurno samo piljite u TV ekran. Koja zabava!

2. Njega ne vole tvoji prijatelji, a ti ne voliš njegove prijatelje

Kad je s tvojim frendovima, uvijek je bezvoljan i oni ga zato ne vole (plus još koji razlog), a tebi se, kad vidiš njegove prijatelje, diže kosa na glavi. Nekada je lijepo ići protiv struje i boriti se za svoju stvar, ali ako ti baš svi ukazuju na to da on nije za tebe, ne bi li trebala promisliti?

3. Laže i u tome je jako loš

Non-stop nešto mulja i petlja i uvijek misli da te preveslao, ali zapravo ga nakon par puta već kužiš. Znaš da laže i prijateljima i roditeljima, pa znaš da laže i tebi. Zašto trošiti vrijeme na nekoga u koga ne možeš imati povjerenja?

4. Prljavac

OK, nećemo se miješati u njegov stil jer se o ukusima ne raspravlja, ali zašto mora biti izgužvan i prljav? Kada mu zbog toga prigovoriš, ponaša se poput djeteta!

5. Ne zanima ga ništa novo

Njemu je super provoditi dane pred računalom ili TV ekranom. Kad ga pozoveš da isprobate nešto novo, kao što su igranje tenisa, rolanje, badminton ili slično – jednostavno neće! On je u svojoj žabokrečini i ne planira tako skoro izaći iz nje.

6. Stalno te ispravlja

Bilo da ste sami ili u društvu, njega nije briga, stalo mu je samo dokazati da ti imaš krivo, a on pravo. I točka!

7. Ne podnosi kritiku

Iako je dijeli šakom i kapom, kritiku na svoj račun teško podnosi. U stanju se duriti satima jer misli da je – savršen.

8. Ne podnosi uspjeh drugih ljudi

Ruga se uspješnijima od sebe, a takvih je mnogo. Što? Marko iz razreda je najbolji u županiji iz matematike? Ma da, mora da je slučajno pogodio odgovore!

9. Mamin sin

Ona mu sve servira, a on joj iza leđa prevrće očima i krije se iza njezinih argumenata, tako da ni ne mora ništa pričati ili izmišljati svoje argumente. Pomalo bolestan odnos. Joj!

10. Većina ga zaobilazi u širokom luku

Kad ga nema u školi, svima lakne jer neće ih daviti dosadnim raspravama s učiteljima i nametanjem svoje pameti cijelom razredu. Na ulici se prave da ga ne vide iz sličnih razloga.