CHIC I EFEKTNE

Sezona je natikača: Ovakvi će modeli dominirati gradskim ulicama ovoga ljeta

16.06.2023 u 21:44

Bionic
Reading

Natikače, odnosno slip-on sandale, već su neko vrijeme u fokusu zaljubljenica u modu te ih rado nose u brojnim prigodama

Sudeći prema zvijezdama Instagrama, ali i trendsetericama s crvenog tepiha, upravo će takvi modeli obuće biti simbol ležerne elegancije ovoga ljeta.

I ne brinite, jednako traženi bit će modeli ravnih potplata, koji se također dobro i lako mogu uklapati u poslovne, ali i večernje varijante.

Natikače uspješno ispunjavaju i važne zahtjeve kad se radi praktičnosti jer oko njih nema puno posla - samo ih navučete na stopala i spremni ste za izlazak iz doma bez petljanja oko vezica ili zakopčavanja remenčića.

  • +16
Ljetne natikače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Njihova svestranost im je također velika prednost jer su spojive sa svime što imate u ormaru. Osnova su ljetne garderobe pa ih u gradu kombinirajte s trapericama ili hlačama cigareta-kroja, dok ih na odmoru sparite s kratkim hlačama i svim varijantama haljina, od kratkih do maxi.

Pa dok čekate na sezonu sniženja, na vrijeme istražite ponudu koja je nikad bogatija: od modela s malom petom, ali i s vrtoglavim potpeticama, debelim isprepletnim remenom, u stilu barbiecore, s ravnim potplatima...

  • +39
Natikače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ovo su najpopularniji ovosezonski modeli natikača:

Natikače u verziji s kitten petom

Natikače s tzv. kitten petom veliki su hit unazad nekoliko sezona, a njihova je praktičnost neupitna jer su zahvaljujući visini od svega nekoliko centimetara vrlo ugodne za nošenje.

Kombinirajte ih i s lepršavim haljinama, traperom, suknjama...

Ravne natikače

Za sve one koji traže isključivo udobnost, ali i sigurnost dok obavljamo svakodnevnu jurnjavu, ravne natikače na tragu Hermèsovog hit modela Oran ultimativni su hit i ove sezone. Lijepe i bezvremenske, svakoj će modnoj kombinaciji dati posebnu, elegantnu vibru. Dobro drže stopalo i neće skliznuti s noge - ovakve su varijante prikladne i za nošenje uz traperice, maxi haljine ili lanene hlače. Bez sumnje, bit će vam najbolje saveznice za ljetnu sezonu - spremne za svaku prigodu i fantastičan dodatak svakom looku.

  • +2
Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Francisco Guerra / Zuma Press / Profimedia

Natikače u stilu Barbie

Vidjeli smo ih nedavno i na stopalima Jennifer Lawrence, a svoj su naziv dobile jer zbilja podsjećaju na cipelice za popularne lutke te se savršeno uklapaju i u modne kombinacije nadahnute aktualnim stilom barbiecore. Odlikuju ih široka traka i vrlo visoka peta, a ako vam se sviđaju ovakvi modeli, slobodno investirajte u neutralne modele poput crne, bež ili bijele kako biste ih mogli kombinirati sa svime što imate u ormaru. Jennifer je tako svoju neobičnu haljinu brenda Loewe uparila s natikačama francuskog brenda Maison Ernest, kreirajući nezaboravan look na madridskoj premijeri novog filma 'No Hard Feelings'.

Natikače ukrašene draguljima

Vrlo visoka potpetica i dragulji bez sumnje jamče poglede, a kombinirajte ih sa slip suknjama ili haljinama od svilenog satena. Modeli variraju u mnogim detaljima, od lepršave pete Amine Muaddi do one ukošene Benedette Bruzziches, dok se Manolo Blahnik odlučio za zavodljivi saten.