ZABLISTAJTE...

Šest problema koje možete riješiti običnom rajčicom

09.10.2013 u 09:33

Bionic
Reading

Osim što je zdrava i ukusna, rajčica je i odličan saveznik u borbi za ljepotu

Opće je poznato da je rajčica vrlo korisna namirnica. Obiluje vitaminima i mineralima pa je svrstavamo u red najzdravijeg povrća, a ima i izvrstan okus pa je rado vidimo i u svojim obrocima. No rajčica vam itekako može pomoći u nastojanjima da budete ljepši i njegovaniji. Evo kako!

1. Može vam poslužiti kao zdrava maska za lice. Zgnječite jednu rajčicu i jedan avokado, promiješajte ih i potom nanesite na lice. Držite na koži oko 20 minuta, a potom isperite vodom. Ako ste alergični na rajčicu, nemojte to raditi onda.

2. Rajčica je dobra i za sužavanje pora. Uzmite žlicu svježeg soka od rajčice i tri kapljice soka od limete. Izmiješajte, a potom uzmite vaticu i očistite cijelo lice. Ostavite mješavinu na licu oko 10 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

3. Rajčica ublažava i akne te ožiljke od akni. Jednostavno zgnječite meso rajčice, nanesite ga na problematično područje i držite oko 30 minuta. Nakon tretmana isperite. Činite to dva tjedna u kontinuitetu kako bi rezultati bili vidljivi.

4. Riješite se masne kože uz pomoć rajčice. Kako? Na isti način kao što rješavate akne. U rajčici ima vitamina C i A pa dobro djeluje na kožu. Nakon tretmana i ispiranja lica obavezno nanesite hidratantnu kremu.

5. Kad idućeg ljeta izgorite, smiksajte rajčicu i jogurt i nanesite na oštećene dijelove kože. U trenutku će vam biti bolje.

6. Želite sjajnu kožu u roku od 15 minuta? Smiksajte sok od rajčice i malo meda, a potom dobivenom smjesom istrljajte lice. Pustite da djeluje koju minutu a potom isperite.

7. Rajčica pomaže i onima koji imaju suhu kosu, kao i onima koje svrbi tjeme. Nakon što ste oprali kosu šamponom, nanesite sok od rajčice na kosu i tjeme. Dobro utrljate i ostavite da djeluje oko pet minuta. Potom isperite po mogućnosti s hladnom vodom.