SVE O 'TRAČERICI'

Serija koju obožavaju Beckhamica i Lady GaGa

14.03.2010 u 11:00

Bionic
Reading

'Gossip Girl' ili 'Tračerica', kultna serija o mladim bogatašima s Manhattana koja je u SAD-u ušla u treću sezonu prikazivanja, napokon stiže i na naše male ekrane, i to u ponedjeljak, 15. ožujka na drugi program HTV-a

Ova teen sapunica o životu bogatih trendsetera iz visokog njujorškog društva, prepunom intriga i ljubavnih pustolovina, osvojila je u kratkom roku gledatelje širom svijeta, a na nju su se navukle i pripadnice A-lige celebovaVictoria Beckham i Lady GaGa koje su kasnije ostvarile i cameo uloge.

'Potpuno sam opsjednuta tom serijom', priznala je ova majka troje djece za britanski Marie Claire.

Kontroverzna pjevačica Lady GaGa otkrila je da ju je u svijet elite s Manhattana uvela mlađa sestra koja je velika obožavateljica ove serije koja se počela prikazivati u rujnu 2007. na američkoj kabelskoj mreži The CW.

'Moja sedamnaestogodišnja sestra redovito prati 'Tračericu'. Nisam ništa znala o seriji dok me nisu pozvali da gostujem u jednoj epizodi. Rekla sam to sestri i ona je počela vrištati da moram prihvatiti angažman. Zatim sam počela gledati seriju i oduševila me je. Sad se smatram velikim fanom', kaže ova ekscentrična Njujorčanka.

U prvoj epizodi serije školom se proširi vijest da se Serena van der Woodsen, nekadašnja najveća partijanerica vratila u grad, i to od izvora od kojega saznaju sve važne vijesti: s bloga sveznajuće, no iznimno tajnovite Tračerice.

Nitko ne zna tko je Tračerica (glas joj posuđuje glumica Kristen Bell), ali svi se u tom ekskluzivnom i začaranom krugu oslanjaju na njezinu web stranicu i ekskluzivne informacije koje se potom šire brzinom munje internetskim prostorom.
Čak se i Serenina najbolja prijateljica Blair Waldorf iznenadi kada sazna da je Serena iznenada završila svojevoljni progon u internat i vratila se na Manhattan. Pratiti nestalna prijateljstva, ljubomore i metež u tom imućnom i složenom svijetu nije lako, ali to je ono što Tračerica čini najbolje…

Dramatični prekidi, živčani slomovi, problemi s drogom i promiskuitetnost, uobičajene su teme s kojima se glavni junaci serije suočavaju dok pohađaju privatne škole na njujorškom Upper East Sideu, provode se u najelitnijim klubovima i ručaju u ekskluzivnim restoranima.

Osim uzbudljivim zapletima, junaci te serije oduševljavaju i svojim modnim stilom pa mnogi kažu da je Tračerica u tom modnom aspektu naslijedila Seks i grad.

Besprijekorno odjevene (za što je zaslužan stilist Eric Daman), bogate nasljednice s Manhattana diktiraju neke nove modne trendove, a njihove modne kombinacije često potpisuju poznati dizajneri. Zaštitni znak spletkama sklone štreberice Blair Waldorf (igra je Leighton Meester) njezini su bezbrojni rajfovi za kosu, a Serena van der Woodsen (Blake Lively), njezina najbolja prijateljica i povremena neprijateljica, svoju zavidnu figuru rado ističe u kratkim haljinicama, otvorenim majicama, skinny trapkama i uz puno kul modnih detalja. Osim njih dvije, svojim stilom se izdvaja i Jenny Humphrey (Taylor Momsen) kojoj je najveća želja postati modna kreatorica te djevojka egzotičnih crta lica boho rokerica Vanessa Abrams (Jessica Szohr). Ništa manje nisu zanimljivi u vizualnom pogledu ni njihovi muški kolege: Chuck Bass (Ed Westwick), Nate Archibald (Chase Crawford), Dan Humphrey (Penn Badgley) i Carter Baizen (Sebastian Stan).

Serija 'Tračerica' ('Gossip Girl') snimljena je prema bestselerima Cecily von Ziegesar, scenaristi su Josh Schwartz i Stephanie Savage koji su radili i na popularnoj seriji 'The O.C.', a redatelj je Mark Piznarski.