NA SREDIŠNJEM KAIRSKOM TRGU

Sean Penn pridružio se egipatskim prosvjednicima

30.09.2011 u 21:37

Bionic
Reading

Slavni američki glumac Sean Penn pridružio se u petak na središnjem kairskom trgu Tahriru tisućama egipatskih aktivista koji od vojnih vlastodržaca traže ubrzanje procesa predaje vlasti civilnim tijelima i ukidanje zakona o izvanrednom stanju kakve je nekada protiv svojih protivnika primjenjivao Hosni Mubarak

Po izvješćima lokalnih medija, Penn je nosio egipatsku zastavu i bio u povorci s egipatskim glumcem Halidom el-Nabauijem.

'Svijet je nadahnut pozivom za slobodom koji su uputili hrabri sudionici egipatske revolucije', rekao je Penn čije riječi prenosi dnevni list Al-Ahram. 'Jasno je da se sve ne može dovršiti preko noći. Još se uvijek treba boriti, tu su i pitanja vezana uz ustav i prijenos vlasti s vojske na narod', dodao je.

Nabawi je kazao da je poznatog oskarovca pozvao u posjet kako bi pokazao da je Egipat, usprkos revoluciji, sigurno mjesto.

Egipatsko vojno vijeće objavilo je nedavno da će parlamentarni izbori početi 28. studenoga mješovitim sustavom proporcionalnog predstavljanja i pojedinačnih lista. Mnoge političke skupine strahuju da će takav sustav omogućiti mnogim Mubarakovim pristašama povratak na položaje.