KONTROVERZNO IZDANJE

Scarlett Johansson odjenula haljinu brenda čije kreacije više nitko ne želi nositi

09.05.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Glumica Scarlett Johansson ovog ponedjeljka uveličala je novo izdanje Met Gale u haljini koja je izazvala brojne kontroverze

Zvijezda Marvelove filmske franšize 'Avengers' na ovogodišnjem izdanju Met Gale nosila je tamnocrvenu haljinu ukrašenu cvjetnim detaljima i tilom koji je činio ombre efekt, a na najveću modnu zabavu u godini stigla je u društvu dečka Colina Josta, zvijezde šoua 'Saturday Night Live'.

  • +10
Scarlett Johansson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Izdanje Scarlett Johansson bilo je znatno umjerenije u odnosu na ostale zvjezdane uzvanice, poput Rihannine pojave u papinski nadahnutom izdanju, no brend Marchesa koji stoji iza njezine haljine učinio je njen odabir prilično kontroverznim.

'Na Met Gali sam nosila haljinu brenda Marchesa jer njihova odjeća čini da se žene osjećaju lijepima i punim samopouzdanja i bila mi je čast podržati brend iza kojeg se kriju dvije nevjerojatno talentirane i važne dizajnerice', izjavila je Scarlett Johansson u razgovoru s časopisom Variety, pritom ne spominjući posrnulog filmskog producenta Harveyja Weinsteina, s kojim je imala priliku surađivati 2008. godine na filmu 'Vicky Cristina Barcelona'.

Predstavnici Scarlett Johansson u razgovoru za časopis Variety otkrili su kako je njihova klijentica pristupila dizajnericama Georgini Chapman i Keren Craig mjesecima prije vezano uz haljinu koju bi odjenula za Met Gala. Spomenutu haljinu ombre efekta dizajnerski dvojac Marchesa stvorio je isključivo za Scarlett.

  • +5
Slavne ljepotice u haljinama modne kuće Marchesa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Uistinu smo počašćeni time što je našu kreaciju na Met Gali nosila Scarlett Johansson. Ona je iznimno talentirana glumica sa zadivljujućim stilom. Bilo je uistinu lijepo iskustvo surađivati s njom na stvaranju ove posebne haljine', medijima je izjavio glasnogovornik brenda Marchesa.

Nakon što su Hollywood i svijet potresli seksualni skandali producenta Harveyja Weinsteina brojne glumice naprasno su odlučile prestati nositi kreacije brenda Marchesa, čija je osnivačica uskoro bivša Weinsteinova supruga, Georgina Chapman.

Kreacije brenda Marchesa s godinama su postale neizostavna pojava na crvenim tepisima svečanih dodjela nagrada poput Emmyja i Oscara, a često su ih nosile dame s holivudske A-liste poput Jennifer Lopez, Cate Blanchett i Anne Hathaway.

Nakon što je njezin suprug suočen s mnoštvom seksualnih optužbi njegova supruga Georgina odlučila ga je ostaviti u listopadu 2017. godine, poslije 10 godina braka.

Tijekom Weinsteinova pada prošle godine glumica Felicity Huffman priznala je da joj je filmski mogul prijetio uništavanjem karijere ako ne bude nosila kreaciju s potpisom brenda Marchesa u povodu promoviranja filma 'Transamerica' 2005. godine.

Felicity Huffman na dodjeli Zlatnih globusa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Scarlett Johansson postala je prva zvijezda s holivudske A-liste koja je modnom brendu Weinsteinove supruge odlučila dati drugu šansu, a tijekom seksualnog skandala pokazala se oštrom zagovornicom pokreta Time's Up i Me Too, čije su pripadnice glasno ustale protiv 'seksualnog nasilja u Hollywoodu, ali i u svijetu općenito'.

  • +46
Met Gala 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.