SAMO DVA SASTOJKA

Savršena formula za čišćenje mikrovalne pećnice bez imalo muke

28.03.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Čišćenje mikrovalne pećnice spada u kućanske poslove koji nam mogu oduzeti puno vremena jer se ostaci hrane u njoj lako skore, ali uz ovaj jednostavan trik to više neće biti problem

Oni koji su pronašli savršenu formulu za to kako brzo i jednostavno očistiti mikrovalnu pećnicu bez ribanja i toksičnih sredstava podijelili su je na forumima i društvenim mrežama.

Sve što vam treba je zdjela s vodom i bijeli ocat, već nadaleko poznat kao odličan saveznik za prirodno čišćenje doma. Ovom metodom izbjeći ćete ribanje skorenih mrlja i komadića hrane, a zahtijeva i - čačkalicu. Ulijte po čašu vode i octa u zdjelu i dodajte čačkalicu. Uloga čačkalice, a može ju zamijeniti drveni štapić ili drvena žlica, ta je da spriječi prejako ključanje vode i octa pa se neće raspršiti po unutrašnjosti mikrovalne pećnice, odnosno eksplodirati.

Posudu stavite u mikrovalnu desetak minuta na zagrijavanje i zatim pustite da para izvede svoju čaroliju. Nakon toga pažljivo izvadite posudu noseći rukavice jer će biti vruća.

Posljednji korak jest obrisati unutrašnjost i sva nečistoća trebala bi lako nestati sa svih stijenki mikrovalne.