pozorno zapisujte

Savjeti kako pronaći pravu grijalicu

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odabir prave grijalice za svoje posebne potrebe je izazov i zahtijeva prethodno znanje. U nastavku ćete naći nekoliko savjeta, kao i popis činjenica koji će vam pomoći s kupnjom idealne grijalice.
  • POVRŠINA SOBE

Nisu sve grijalice prikladne za sve veličine soba. Saznajte prije kupnje koja grijalica je prikladna u vašem slučaju. Općenito govoreći, proizvođači rade na temelju visine sobe 2,5 m.

  • NAMJENA

Grijalica je pogodana za mnoga područja. Na primjer, u dnevnoj sobi, dječjoj sobi, kuhinji, kupaonici, radnoj sobi, garaži, vikendici ili u slučaju kvara Vašeg sustava centralnog grijanja. Imajte na umu da je IP21 zaštita imperativ kada koristite grijalicu u kupaonici.

  • TEHNOLOGIJA

Postoje različite vrste tehnologije grijalica: PTC keramičke grijalicei, grijalice ventilatori, kvarc grijalice, uljni radijatori ili infracrvene grijalice. Testiranje različitih vrsta tehnologija se preporučuje iz razloga što nam svima odgovara nešto drugačije.

  • POTROŠNJA ENERGIJE

Potrošnja energije je visoka, ako se pozornost ne obraća na vrijeme i na razinu na kojoj je ventilator grijalice pokrenut. Troši točno onoliko koliko energije kako je navedeno (snage u vatima). Prema tome, grijalice nisu gutači snage iz razloga što proizvesti istu količinu topline kao i energije koju oni troše.

  • ZVUK

Grijalica radi na razini decibela koja vas ne bi trebala uznemiravati, no moguće je da proizvodi šumove i zvukove. Preporuča se da prije donošenja odluke o kupnji upalite grijalicu u dućanu i poslušate njen rad.

  • TEHNIČKA OPREMA

Danas, velika važnost se pridodaje opremi. S obzirom na grijalice, to se očituje u razini topline, da li postoji integrirani termostat, ili regulira razinu topline automatski, kao što je slučaj s prilagodljivim HeatTM kod grijalice Paul. Postoje čak i grijalice s daljinskim upravljačem.

ČINJENICE KOJE TREBA UZETI U OBZIR

Površina sobe

Površina sobe je važan faktor jer nisu svi grijači pogodni za velike prostorije, ili to može potrajati predugo. Iz tog razloga, preporučujemo mjerenje prostorije prije svega, a zatim odaberite pravi grijač.

Zaštita od pregrijavanja

Provjerite da li vaš grijač ima zaštiu od pregrijavanja kako biste mogli napustiti prostoriju i ostaviti grijalicu upaljenu bez brige.

ZAŠTITA od prevrtanja

Zahvaljujući zaštiti od prevrtanja, grijalica prestaje grijati automatski čim aparata ne stoji uspravno. Ova zaštita je posebno važna ako su djeca kucam u blizini grijalice.

PERFORMANSA PO VATU SNAGE

Neki grijači su vrlo snažni (cca. 2'000 W), a drugi su prilično slabi (cca. 500 W). Što više toplinske energije želite grijač bi trebao biti jači.

POTROŠNJA ENERGIJE

Potrošnja energije je važna tema, kada je u pitanju grijalica. Grijalica troši upravo onoliko snage koliko u konačnici reproducira topline. Na primjer, 500 W grijalica troši upravo taj iznos u snazi (W). Prema tome, grijalice nipošto nisu gutači snage zato što oni proizvode istu količinu topline koliko i energije koju troše.

KONTROLA TEMPERATURE

U idealnom slučaju, uključite grijalicu jednom i ona bi se trebala samoregulirati. Pobrinite se jda Vaša grijalica ima kontrolu temperature (integrirani termostat). To znači da nećete potrošiti mnogo vremena ručno prilagođavajući temperaturu.

RAZINA TOPLINE

Saznajte više o razinama topline koje su vam na raspolaganju prije kupnje. To će vam omogućiti da regulirate grijalicu kako je potrebno.

PRIJELAZNO RAZDOBLJE (PROLJEĆE / JESEN)

Prijelaz na proljeće i jesen može biti ugodnije s grijalicom. Grijalica služi kao vrlo dobar dodatak vašem sustavu centralnog grijanja, ako grijanje još nije uključeno ili je već isključeno.

FROST ZAŠTITA

Osigurati ste odabrali učinio grijač ima funkciju zaštite od zamrzivanja, na primjer, kako bi se spriječili nastanak mraza u svom apartmanu ili vikendici. Zamrzavanje se može spriječiti ako se grijalica održava jednoliku temperaturu tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Danas na tržištu postoje mnogi proizvodi koji se smatraju dobrim grijalicama. I zato je izazov odabrati one kvalitetne. Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih I međunarodnih nagrada potvrđuje (RedDot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF). U prodajnom asortimanu Stadler Form su grijalice Anna big, Anna, Anna Little i Paul.

Gijalica Anna Big

Gijalica Anna Big

Gijalica Anna Big

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Grijalica Anna big predstavlja spoj lijepog izgleda i jedinstvene tehnologije Adaptive Heat™. Zbog automatskog načina rada i digitalnog termostata učinkovito i brzo doseže i održava željenu temperature prostorije. Jednostavno izaberite jednu od osam razina snage grijanja, samo dotaknite upravljačku ploču na dodir. A budući da nam je sigurnost iznimno važna, proizvod Anna big ima integriranu zaštitu od nagiba (automatsko isključivanje) i moderni PTC keramički grijaći element (nema pregrijavanja). Anna big se može koristiti i ljeti: kad je grijaći element isključen, proizvod ispušta hladni povjetarac. Anna big je inteligentan uređaj koji se može koristiti tijekom cijele godine.

Anna Big ima Adaptive Heat tehnologiju, 2 u 1 fukcija (grijanje i hlađenje) te 8 razina snage (300W - 2000W). Anna big je dostatna za veličinu prostora od 25 m² / 63 m³

Grijalica Anna

Grijalica Anna

Grijalica Anna

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Anna povisuje svaku temperaturu! I to ne samo zbog svog izgleda, već zbog toga što sadrži moderan PTC keramički element za grijanje. Ana grije na vrlo diskretan i tihi način pomoću dvije jačine grijanja i na taj način pruža ugodnu toplinu. No ova pametna grijalica pruža sigurnost na dva načina: ne može doći do pregrijavanja zahvaljujući PTC keramičkom elementu za grijanje (samoregulirajuća keramika) i automatsko gašenje zahvaljujući integriranoj zaštiti. Ukoliko je potrebno dodatno grijanje na određenim mjestima (npr. ispod stola) ili u manjem prostoru, Anna je dovoljno “vruća” da riješi problem.

Anni osim što se može kontrolirati temperatura, ima I tanko kućište, termostat za regulaciju temperature zraka u zatvorenom prostoru te zaštitu od pregrijavanja. Anna je dostatna za veličinu prostorije do 25m2 odnosno 63m3.

Grijalica Anna Little

Grijalica Anna Little

Grijalica Anna Little

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Anna little je grijalica koja je idealna za dogrijavanje u svim prostorijama doma ili ureda. Ima mogućnost kontrole temperature, termostat za reguliranje temperature u zatvorenim prostorijama, tanko kućište te zaštitu od prevrtanja. Anna little je dostatna za grijanje prostorije do 15m2 / 38m3. Veliki plus Anne little je što teži svega 1.5 kg te je jako lagana za prenošenje do željenog mjesta grijanja.

Grijalica Paul

Grijalica Paul

Grijalica Paul

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Njegova jedinstvena tehnologija podesivog grijanja (Adaptive Heat™) čini ga osjetljivijim od svih drugih. U automatskom ('auto') načinu on automatski prilagođava ispust topline da bi održao željeni stupanj grijanja – bez dosadnih izmjena uključivanja i isključivanja; samo diskretno održavanje temperature: fino, nečujno i dinamično (način zakretanja lamela). Možete precizno podesiti željenu temperaturu pomoću zaslona na dodir jednostavnog za korištenje, a daljinskim upravljačem ga čak možete podesiti sjedeći na kauču. Paulu ne smetaju ni vlažna okruženja – primjeren je i zakorištenje u kupaonici! Njegov filtar zraka koji se može prati čini ga prilično čistim tipom i savršenim cimerom.

Glavne karakteristike grijalice Paul je upravo Adaptive Heat tehnologija, automatski način rada, podesivi izbor grijanja, 2 u 1 : grijalica i ventilator, funkcija okretanja, tihi rad, daljinsko upravljanje. Dostatan je za površinu prostorije od 30m2 / 75m3.

Grijalica Anna Little je sada na akcijskoj cijeni od 549 kn od 08.01.2020. do 15.03.2020., ili do isteka zalihe kao i Anna big koju po akcijskoj cijeni možete nabaviti za 899 kn. Anna je dostupna po cijeni od 699 kn kao i grijalica Paul po cijeni od 2199 kn. Iskorstite priliku, a navedene grijalice možete nabaviti u EMMEZETA, Elipso, Svijet Medija, eKupi i Stadler Form Hrvatska internet trgovina.

Više o akcijskoj ponudi I artiklima možete pogledati ovdje.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!