profinjeno i elegantno

Sanja Musić Milanović isfurala nakit koji krije zanimljivu poruku

10.05.2023 u 17:30

Bionic
Reading

Doktorica znanosti i Prva dama Hrvatske, uz izvršnog direktora Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije Robba Butlera, domaćin je Samita supružnika europskih čelnika u Zagrebu. I za ovo događanje Sanja Musić Milanović je privukla pažnju pomno odabranim modnim kombinacijama, a kao i uvijek do sad oduševila je i odabirom nakita

Supruga hrvatskog predsjednika Sanja Musić Milanović na svečanoj večeri uoči samita, kao i na samitu, nosila je haljine sašivene za ovu prigodu.

Na svečanoj večeri u utorak nosila je nakit iz osobne kolekcije, a na samitu u srijedu broš 'O', ručni rad zagrebačke radionice autorskog nakita Lapidarium koji je zaštitni znak samita i nosile su ga sve sudionice.

  • +27
Španjolska kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: VANESA PANDZIC / CROPIX

Unikatni broševi 'O' simboliziraju zaštitni znak samita koji se bavi prevencijom debljine u djece (prevention of childhood obesity). Izrađeni su od srebra s pozlatom, posebno za ovu prigodu i poklonjeni suprugama europskih čelnika. U cilju promocije hrvatskog autorskog nakita, u kulturnom programu u HNK koji je priređen za supružnike europskih čelnika korišten je također autentični hrvatski nakit, odnosno broš 'Golubica mira' autora Marija Nokaja, broš 'Maslinova grančica' autorice Mare Borović i broš 'O-O' autora Andrije Franjića.

Inače, Musić Milanović ima posebnu sklonost nakitu. Uvijek bira onaj posebne kreativnosti i artističke vrijednosti te uglavnom nosi hrvatski dizajn.

  • +5
Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Casa de S.M. el Rey / JOSE JIMEN / ContactoPhoto / Profimedia