JEDNOSTAVNA I POZITIVNA

Sandra Bagarić otkriva tajnu mladolikog izgleda

07.04.2015 u 10:42

Bionic
Reading

Operna pjevačica Sandra Bagarić jedna je od ambasadorica ljepote nove L'Orealove kampanje za Hrvatsku, a tom nam je prigodom otkrila svoje male beauty i modne tajne

'Ovo će možda zvučati obično, ali ja sam vrlo jednostavna. Puno se smijem, zdravo jedem i puno spavam. Ne nerviram se, koliko to mogu, i mislim da je pozitivan stav najvažniji', otkrila nam je Sandra svoj životni moto, a smatra da se to odražava i na njezin mladolik izgled.

Operna pjevačica kaže nam kako je zapravo od svoje bake naučila da ono što jedemo možemo koristiti i za njegu kože. Tako za maske koristi voće, kvasac i jaja. Ponekad napravi koji izlet i kupi skuplju kremu, kao i svaka druga žena, no često ih mijenja, baš kao i šampone za kosu, jer se i koža i kosa zasite istih proizvoda.

Njezino osnovno pravilo glasi da izgledamo onako kako se hranimo. Od krema kojima potpuno vjeruje i koristi do te mjere da ih kupi više pa čuva u hladnjaku ima svoje omiljene već godinama. Svaki put tako, kada ode u Dubrovnik, posjeti ljekarnu Male braće, jednu od najstarijih u Europi, te napravi zalihe kreme od latica ruža koju ondje još uvijek pripremaju po starom receptu. Iako ima svoju dugogodišnju kozmetičarku kod koje ode kada joj je potrebno da zablista za neke posebne trenutke u životu, najčešće je sama 'svoj majstor'.

Zimi zbog suhog zraka najviše koristi ulja za njegu kože pa kaže da suprug često navečer komentira kako se sva sjaji, ali ona se drži svog rituala makar su joj sve jastučnice uvijek masne.

Mogu biti zahvalna i svojoj majci Lidiji jer ipak su neke stvari naslijeđene i genetika je učinila svoje. Moj posao često zahtijeva tešku šminku pod reflektorima, ali imam sreću i mislim da mi se koža uspješno sama revitalizira', kaže nam Sandra i naglašava da nikada ne ode na spavanje našminkana, a često je skine odmah nakon nastupa.

Privatno se uopće ne šminka, najradije nosi trenirke, kosu poveže u rep i bavi se raznim aktivnostima. Uvijek sa sobom ima balzam za usne u boji i općenito preferira prirodnu kozmetiku.

'Kada me ljudi vide takvu, onda kažu da u principu puno bolje izgledam tako nego sa šminkom te puno mlađe', ističe Sandra, dodajući da kazališna šminka zapravo može dosta postarati osobu jer je jaka i teška, oštra i prenaglašena.

Zapravo sam totalno neopterećena i vrlo sam jednostavna - nemam potrebu biti ni celebrity ni javna osoba. Kako živim u centru grada, često me vikendom slikaju dok idem na tržnicu, ali zapravo nisam na špici i ne sređujem se posebno dok to ne zahtijeva posao', rekla nam je Sandra, naglašavajući da u slobodno vrijeme s djecom i suprugom puno vozi bicikl i šeće Dubravkinim putom.

Jednako tako se odnosi i prema modi, odnosno posebno se dotjera kada prilika to zahtijeva. Kako otkriva, uvijek se osjeća bolje u Escadinoj haljini koju je kupila prije 18 godina i već ju je više puta prekrajala te dosta investirala u nju: 'Suprug već zna, jer kada je oblačim, kaže - aha, nisi dobre volje. To je moja haljina, ona oblači mene, a ja nju. Uvijek imamo stvari u životu koje nas spašavaju i kada nisam baš predobre volje, ona mi daje neku posebnu energiju. To su moje neke male fikcije jer isto tako imam sretne gaćice, a iako je to samo donje rublje, ja ih ipak obučem kada mislim da mi treba malo više dobrih vibracija.'

Odjeću inače bira tako da nađe ono što joj se sviđa i stoji, u čemu se osjeća ugodno, a svejedno joj je je li razmijenila nešto s prijateljicama, kupila u lancu ulične mode ili dala novac za skupi brend. Više ne eksperimentira toliko jer je s godinama otkrila što joj odgovara i nema potrebu ići u ekstremne izlete, a možda je i u tome tajna toga da uvijek izgleda tako dobro.