NEZAOBILAZAN TREND

Sakoi koji se nose ove sezone

25.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Dobar sakoić koji vam stoji kao saliven pun je pogodak u ormaru. Osim što podiže svaku modnu kombinaciju, sako je vrlo praktičan odjevni predmet, nosiv tijekom gotovo svih godišnjih doba

Tijekom zimskih dana sako može biti pravi spas za modne kombinacije. Naime, kada se temperature opako približe nuli, tanke majice i košuljice u kombinaciji s dobrim sakoom i dalje možete nositi bez problema. Sakoi, bilo oni sportski ili trendi s umecima kože na kragni ili rukavima, odlično izgledaju ispod kaputa.

Osim toga, blejzer će vam dobro doći i u proljeće i jesen kada sjajno izgleda kao praktična i trendi jaknica, a za potpuni look dodajte kakav modni dodatak poput šala, marame ili broša. Najvažnije prilikom odabira sakoa način je na koji vam stoji, a svakako izbjegavajte one premale i preuske. Ako ste jače građe, odaberite malo duži koji seže do bokova te nešto šireg kroja, a izbjegavajte one ukrašene volanima; bolji izbor su sakoi čistih linija. Na sitnijoj građi dobro izgledaju i kraći sakoići, širih rubova ili pak ukrašeni peplumom.

Međutim, sako ne mora biti uvijek klasičan, ravan i u kakvoj tamnoj boji. Za dnevni look, kombiniran uz traperice, vesticu ili dolčevitu odlično će izgledati sakoi od vune ili tvida, koji mogu biti prošiveni šarenim ili pak sjajnim nitima. Jako su trendi i crni sakoi koje krase kožni umeci na kragni i rukavima, a za seksi look tu su i oni potpuno kožni. Vrlo su popularni i sakoići rukava u drugoj, kontrastnoj boji, a ako se doista želite isticati, posegnite za sakoom u jarkoj boji, poput crvene i plave ili pak onim cvjetnog uzorka ili pak na prugice.