DOKAZANO!

S godinama seks postaje sve bolji

09.01.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Studija o seksualnoj aktivnosti i zadovoljstvu žena donosi doista dobre vijesti. Naime, rezultati istraživanja pokazali su da se seksualno zadovoljstvo povećava s dobi, a orgazmi i uzbuđenje rijetko kada izostaju

Autori istraživanja objavljenog u časopisu American Journal of Medicine zaključili su da se žene u seksualni odnos upuštaju iz više razloga, uključujući i održavanje odnosa s partnerom, usprkos niskoj razini libida. Premda seksualna želja kopni s godinama, zadovoljstvo se unatoč tome povećava, a orgazmi su redovitiji, tvrde autori studije, piše USA Today.

'Pozitivniji pristup seksualnom zdravlju u žena fokusiran na seksualno zadovoljstvo možda je i korisniji od fokusa ograničenog na seksualnu aktivnost ili pak disfunkciju', kaže autorica studije i liječnica Susan Trompeter.

Autori ranije studije istraživanje su otkrili da je niska seksualna želja povezana s razinom uzbuđenja i orgazmom. Tako na primjer, studija iz 2006. godine u kojoj je sudjelovalo 50 tisuća žena u dobi od 18 do 101 godine pokazala je da je najveći problem seksualnog zadovoljstva zapravo niska seksualna želja.

Ova nova studija obuhvatila je 806 žena koje su odgovarale ne pitanja o učestalosti seksualne aktivnosti, zdravlju, korištenju hormona, učestalosti uzbuđenja, orgazmu, osjećaju nelagode te seksualnoj želji i zadovoljstvu.

Prosječna dob ispitivanih žena je bila 67 godina te je njih 63 posto već bilo u dobi menopauze, a rezultati su pokazali da njih čak 67 posto gotovo prilikom svakog seksualnog odnosa doživi orgazam. 24 posto žena izjasnilo se kao umjereno zadovoljnima svojim seksualnim životom, a čak 54 posto reklo je da su jako zadovoljne.