trend za 2023.

'Ružne' tenisice su se vratile, a ove sezone popularnije su no ikada

11.04.2023 u 20:26

  • +5

'Tatine' tenisice

Izvor: Profimedia / Autor: thecelebrityfinder / INSTAR Images / Profimedia

Bionic
Reading

Modni svijet prepun je suprotnosti i naizgled nelogičnosti koje, u konačnici, izgledaju sjajno. Dokazuju to i trenutno najtrendi cipele, model koji se fokusira na funkcionalnost, a ne na estetiku, trenutno se smatra favoritom slavnih

Pomalo neugledne, robusne i zdepaste, ali prije svega tako udobne 'tatine' tenisice u velikom stilu se vraćaju na modnu scenu i ponovno postaju jedan od najpoželjnijih izbora za proljeće. Ove udobne i cool tenisice daleko su najpoželjniji izbor, ako se pita modne influencerice i trendseterice.

Odakle zapravo potječu tatine tenisice?

Zahvaljujući sveprisutnom povratku 90-ih, 'tatine' tenisice trenutno slave svoj ultimativni povratak. No, ova udobna cipela nije oduvijek bila trendi . Naine, kada je New Balance 1982. lansirao prve legendarne tenisice 990, prvenstveno su se smatrale tenisicama za trčanje i bile su usmjerene na ciljanu skupinu kojoj je ortopedsko zdravlje prioritet, odnosno na tate i djedove.

Međutim, u roku od svega nekoliko godina, ove glomazne sportske tenisice stekle su popularnost (sjetmo se samo da nisu uzalud 80-e smatrane vrhuncem sportske odjeće) i u rekordnom roku postale su super trend.

Posljednjih nekoliko sezona svjedočimo naglašenom povratku starih trendova, a trendova iz 90-ih kao da se ne može zasitit. Stoga ne čudi činjenica da 'tatine' tenisice ponovno dobivaju na popularnosti i postaju sastavni dio uličnog stila mnogih zvijezda.

Povratak korijenima: Ove sezone trendi tenisice nose se u potpuno sportskom stilu 90-ih

Otkako su se ove tenisice na modnoj sceni ponovno pojavile kasnih 2010-ih, moglo ih se vidjeti u raznim bojama i oblicima; od drečavih sportskih oblika do čistog skandinavskog dizajna. Sada se ovaj trend vraća i osvaja još jednu sezonu, ali se stilski vraća svojim korijenima - kasnim 80-ima i ranim 90-ima.

Savjet za stiliziranje: želite li ove sezone nositi 'tatine' tenisice à la Hailey Bieber i Bella Hadid, koje se smatraju vladaricama ulične mode, držite se sljedećeg pravila: što veći naglasak na sportski i minimalistički look, to bolje.

U kombinaciji s basic majicom, predimenzioniranim sakoom ili jaknom, biciklističkim hlačicama ili mini suknjom, stajling je poželjno zaokružiti sportskim čarapama i ove sezonw apsolutno omiljenim dodacim: baguette torbom i uskim sunčanim naočalama. Nema sumnje, ovo je neosporno najudobniji, a pri tome tako chic look za proljeće i ljeto.

  • +9
New Balance 2002R tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Amazon promo