KAKO JOJ ODOLJETI?

Ružičasta boja dominira modnom scenom: Izdvojili smo najljepše komade u ovoj hit boji sezone

10.04.2022 u 07:49

Bionic
Reading

Proljetni mjeseci tradicionalno su vrijeme u godini u kojemu se veća pozornost posvećuje odjevnim komadima, dodacima i obući u svijetloj paleti, a u moru vedrih boja koje prizivaju visoke temperature ružičasta vodi glavnu riječ

Iako je poznati institut za boje Pantone nijansu ljubičaste, takozvanu veri peri proglasio bojom koja će obilježiti 2022. godinu, ružičasta u svim svojim inačicama danas je osobito poželjna.

Na krilima trenda dopaminskog stila odijevanja, a čiji je cilj podizanje raspoloženja uz pomoć modnih predmeta, ružičasta boja uspjela se nametnuti kao jedan od najvećih sezonskih trendova, u drugi plan izguravši takozvanu Botteginu nijansu zelene, koju je ogromnim hitom učinio bivši dizajner ove talijanske kuće, Britanac Daniel Lee.

  • +27
Ružičasti komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

O velikom utjecaju ružičaste boje u modnoj industriji dovoljno govori činjenica da joj je dizajner Pier Paolo Piccioli na čelu talijanske kuće Valentino posvetio cijelu kolekciju za novu sezonu jesen/zima.

Nijansu ružičaste za poznati brend, nazvanu Valentino Pink PP, razvili su stručnjaci iz instituta Pantone i oda je Picciolijevoj strasti prema ovoj jarkoj boji koju je pomno istraživao posljednjih godina, pokazavši je i u ready to wear i couture kolekcijama za aktualnu sezonu.

RUŽIČASTA RASKOŠ

Valentino oduševio novom kolekcijom koju je obilježila vedra nijansa, stvorena posebno za ovu talijansku modnu kuću

Pogledaj galeriju

Osim što u aktualnoj sezoni predstavlja veliki modni trend, ružičasta boja izvrsno će funkcionirati u dnevnim i večernjim varijantama. Nosi se s najjednostavnijim nijansama, kao i ponešto složenijim, poput ljubičaste, žute, narančaste, pa čak i crvene.

Moć ružičaste boje posebno je vidljiva u stajlinzima s komadima u neutralnoj paleti boja, a ako s ovom efektnom bojom ne želite pretjerivati, obuća i modni dodaci idealno su rješenje. Zvijezde sa svjetske street style scene do sada su nebrojeno puta dokazale koliko je ružičasta svestrana, a nerijetko je nose od glave do pete, što redovito rezultira efektnim dojmom.

Kako biste izbjegli romantičan dojam koji odjeća u ružičastoj boji tradicionalno emitira, nećete pogriješiti odabirom odjevnih komada koji crpe inspiraciju iz muškog ormara ili verzija u sportskom duhu.

  • +11
Ružičasta izdanja street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia