KELLY PRESTON:

'Rodila sam bez ispuštene riječi zbog vjere'

21.01.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Glumica i supruga najpoznatijeg holivudskog scijentologa, Johna Travolte, otkrila je da je zbog uvjerenja prošla kroz tihi porod

Kelly Preston i John Travolta sa sinčićem Benjaminom
Kelly Preston otkrila je da je imala tihi porod. 48-godišnja glumica rodila je prošli mjesec sinčića Benjamina, a u intervjuu za emisiju Today show je objasnila da je u scijentologiji prakticiranje poroda bez priče uobičajena praksa.

'Riječi nisu dopuštene. Ako trebate stenjati, plakati ili uzdisati, to, naravno, smijete i to je potpuno normalno. Poanta smanjivanja verbalizacije ide u prilog tome da se djeca donesu na svijet što je moguće smirenije i nježnije', pružila je neuvjerljivo objašnjenje supruga Johna Travolte te dodala da je otac scijentološke vjere, SF pisac Ron L. Hubbard, utvrdio stroga i jasna pravila.

'Hubbard je smatrao da su glavni uzorci anomalija zapravo psihosomatske bolesti, stres, strahovi i zabrinutost. S obzirom da oni imaju veze s reaktivnim dijelom svijesti koja je zadužena za verbalizaciju - neprikladno iskorištene riječi mogu se vratiti kao negativan efekt kasnije u životu. Blagoslovljena sam time što su moja djeca oduvijek bila vrlo smirena i sretna i uvjerena sam da je to povezano upravo s uravnoteženim porodom', rekla je Kelly.

'Mislim da je čudo već sama činjenica što sam uspjela zatrudnjeti u ovim godinama', objasnila je majka i 10-godišnje kćerke Elle