NIJE JE TEŠKO PRIPREMITI

Riža pripremljena na ovaj način savršena je kao ukusan i zdrav prilog ili samostalno jelo

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 26.04.2022 12:12
  • Objavljeno 26.04.2022 u 12:12
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Francesco Sparacello / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad smo u stisci s vremenom ili jednostavno nemamo ideja što pripremiti za obrok, ovo jednostavno jelo od riže može spasiti situaciju

Pirjana riža s povrćem na prvi pogled ne zvuči posebno privlačno, no riječ je o vrlo ukusnom obroku koji možete poslužiti i kao prilog ili samostalno jelo za ručak ili večeru, a svidjet će se i ljubiteljima bezmesne kuhinje.

A sjajna je stvar da možete staviti vrste povrća koje su vam najdraže. Ako nemate wok, ovo jelo možete pripremiti i u dovoljno velikoj tavi.

Sastojci:

  • 300 g riže dugog zrna
  • 1 rajčica
  • pola crvene paprike
  • pola žute paprike
  • 1 luk
  • 100 g mahuna
  • 50 g kukuruza
  • djevičansko maslinovo ulje
  • sol, papar
  • umak od soje
  • sok od limete
  • svježi peršin

Priprema:

Skuhajte rižu dugog zrna u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Operite mahune, crvenu papriku, žutu papriku, rajčicu i mladi luk. Zatim svo povrće nasjeckajte na male kockice i pirjajte nekoliko minuta na malo ulja, soli i papra u woku ili u velikoj tavi. Dodajte nekoliko kapi soja umaka i malo soka od limete.

Zatim dodajte kuhanu rižu i kukuruz i dobro promiješajte da se okusi pomiješaju.

Poslužite odmah dok je toplo i dodajte malo svježeg peršina na vrhu. I dobar tek!