očaravajuća estetika

Reserved Spring 2022 Collection – modna priča o ispreplitanju dvaju svjetova

29.03.2022 u 10:43

Bionic
Reading

Ključ nove proljetne kolekcije je prožimanje različitih stilova i trendova

S jedne strane nostalgična, a s druge istovremeno realistična i moderna. Na prvi pogled orijentirana na tradiciju, ali nipošto ne izbjegava tehnološke eksperimente – upravo je takva nova Reserved proljetna kolekcija čiji se kontrastni fenomeni miješaju u očaravajućoj estetici te spajaju dva potpuno različita svijeta.

Stvarni prostor susreće virtualni, a metalik teksture nailaze na heklano pletenje. Čak je i uzorak karakterističan za tradicionalni firentinski papir, doživio metamorfozu kako bi se koristio i u odjevnim komadima i LED pločama koje čine pozadinu ove izvanredne kampanje. Reserved dizajneri vodili su se odnedavno modernim Y2K stilom, karakterističnim za prijelaz u novo tisućljeće. Tada – trash i prilično naivan, a danas moderniziran, bez suvišnih elemenata, ozbiljniji i sve bliži visokoj modi.

Vraćaju se asimetrične haljine s naramenicama, kratki topovi i košulje vezane iznad struka. Hlače se šire prema dolje, a odgovarajuće pletene bluze šire se preko bokova u tuniku. Ne nedostaje ni trapera koji ovdje zajedno kombiniramo s kratkim korzetnim prslukom, svjetlucavim kaputima, hlačama i jaknama od umjetne kože. Kolekcija odiše smirenošću, a uz "meditativne" uzorke, boje na tkaninama i pletenini se spajaju, kao u mramoru koji daje efekt razlivene, netočno izmiješane boje. Fokus je i na detaljima pa nailazimo na volane po šavovima i razne vezice zahvaljujući kojima se haljina može skratiti ili produžiti, a ostavlja se prostora i za eksperimentiranje s oblikom kaputa.

Kolekcija je upotpunjena izražajnim dodacima: plisirane torbe u crvenoj i tamnoplavoj boji, kapa s vizirom i sandale od frotira, baguette torbe na kratkom lancu, tipične za Y2K ili teške cipele koje su hibrid mokasina i čizama.

Veliku ulogu ima i sama tekstura materijala koja je zaslužna za dojam digitalnosti koju kolekcija ostavlja. Od onih heklanih materijala koji kombiniraju razne vesele boje, preko metalik, dobivenih srebrnim koncem. U cjelini, to kolekciju čini raznolikom, višedimenzionalnom, ali u isto vrijeme cjelovitom i dosljednom. Odjednom se nestvarno susreće s opipljivim, a samo je na nama koju ćemo opciju odabrati!

Fotografije je snimio Mateusz Stankiewicz, u intrigantnoj scenografiji koju je pripremila Ania Witko -  igra svjetla, boja i uzoraka koji dodatno naglašavaju nestvarnu atmosferu projekta, navode nas na pitanje je li ono što vidimo stvarno ili samo dio naše mašte..

Odjevni komadi iz nove RESERVED kolekcije dostupni su na reserved.com