BRZO I LAKO

Recept za mirisne i ukusne polpete od tikvica koje ćete obožavati

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 18.05.2019 18:30
  • Objavljeno 18.05.2019 u 18:30
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tikvice su tradicionalno ljetno povrće, no danas se mogu pronaći tijekom cijele godine. Prednost im je što su niskokalorične, povoljne, a zbog blagog okusa mogu se kombinirati uz brojen namirnice i začine. Ovoga puta donosimo vam jednostavan i jako ukusan recept za mirisne polpete od tikvica u kombinaciji s parmezanom, pinjolima i sušenim rajčicama

Potrebni sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine, naribane
  • 3- 4 komada sušenih rajčica
  • 1 veliko jaje ili dva manja
  • 2 mlada luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 10 g pinjola
  • 1/4 naribanog šalice naribanog parmezana ili grane padano
  • svježi peršin, majčina dušica
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

ZA SVAKOGa PO NEŠTO

Ne znate što biste kuhali? Tportalova slana kuharica krije recepte koji će oduševiti i najizbirljivije

Pogledaj galeriju
26

Priprema

Prvo naribajte tikvice i malo posolite kako bi pustile vodu. Za to vrijeme nasjeckajte mladi luk i češnjak i kratko ga prepržite na malo maslinovog ulja.

U čistu zdjelu dodajte naribani parmezan, pinjole, nasjeckane sušene rajčice, luk i češnjak koji ste kratko prepržili, majčinu dušicu i nasjeckani peršin te umućeno jaje i malo papra.

Tikvice dobro ocijedite da istisnete višak vode, a to možete napraviti i kroz čistu kuhinjsku krpu. Ocijeđene tikvice dodajte u zdjelu s ostatkom sastojaka i dobro izmiješajte.

U međuvremenu zagrijte tavu na srednjoj vatri i na nju stavite žlicu maslinovog ulja. Smjesu od tikvica vadite žlicom i stavite na vruće ulje, pazeći pritom da ne pretrpate tavicu. Ovisno o veličini tave dovoljno je staviti 4-5 popeta.

Malo ih poravnajte žlicom i pecite do tri do četiri minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Ako primijetite da brzo tamne, svakako smanjite temperaturu da ne izgore.

Poslužite ih tople kao predjelo, prilog ili kao samostalan obrok uz salatu.

Možete ih jesti uz osvježavajući umak koji lako napravite od dvije velike žlice milerama, male žličice limunova soka i prstohvata soli.

JEDNOSTAVAN RECEPT

Obožavate njoke? Evo kako ih napraviti, korak po korak

Pogledaj galeriju
13

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!