ZLATA VRIJEDAN SAVJET

Rastegnule su vam se omiljene traperice? Levi'sova dizajnerica ima rješenje

31.01.2024 u 20:50

Bionic
Reading

Ima li što gore nego kad omiljene traperice izgube formu? Jill Guenza, dizajnerica Levi'sa, objasnila je korak po korak kako vratiti rastegnute traperice u prvobitno stanje - i to kod kuće

OK, svima nam je jasno da je razdoblje pripijenih traperica završilo te da su sad in posve drukčiji modeli koje odlikuju šire nogavice, što laska svakom stasu.

Ljubitelji vječnog modnog klasika dobro znaju da traperice nije dobro prati prečesto ili na previsokoj temperaturi, ali nakon dugog nošenja savršen model može postati izobličen i vrećast.

Ako i vas strahovito živcira kad vam se omiljene traperice nakon nekog vremena rastegnu i izgube formu, imamo fantastično rješenje koje bi vam moglo pomoći.

  • +9
Traperice ravnih nogavica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Levi'sova dizajnerica Jill Guenza kaže da to nije nemoguća misija.

'Većina trapera s vremenom se zbilja malo rastegne, čak i ako nema elastičnih vlakana utkanih u tkaninu. Nakon višestrukog nošenja traperice se mogu rastegnuti, osobito u struku te na bokovima i koljenima. Ipak se mogu vratiti u prvobitnu formu, bez obzira koliko ih godina imate', ističe Guenza. Prije nego što krenete u akciju 'smanjivanja', nije lako procijeniti koliko ćete uspjeti u tome.

  • +3
Dakota Johnson najradije nosi udobnije modele traperica Izvor: Profimedia / Autor: NORTH WOODS / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

'Voda i toplina uzrokuju skupljanje vlakana u trapericama pa je teško znati koliko će se točno skupiti. Osim toga, pranje na visokim temperaturama može uzrokovati blijeđenje boje, pa ako želite zadržati njihov izvorni izgled, okrenite ih naopačke prilikom pranja', objašnjava ona.

Jedan od najučinkovitijih načina je da okrenete traperice na unutarnju stranu, operete ih u ne previše toploj vodi i osušite na zraku.

'Preporučujem sušenje na zraku kao ekološki prihvatljivu alternativu stavljanju u sušilicu. Ako ste baš spremni na sve, a dovoljno je toplo, možete obući mokre traperice i uskočiti u kadu. One će se oblikovati prema vašem tijelu dok se suše. Ovo nije najudobniji, ali je izvrstan način za postizanje personaliziranog kroja. Dakako, upotrijebite ga tijekom ljeta, kad su temperature ugodne', rekla je Levi'sova dizajnerica.

Što se tiče održavanja idealnog oblika traperica, kaže:

'Perite ih, ako je moguće, ručno u hladnoj vodi bez deterdženta i sušite na zraku.'

I naravno, ako se ništa od ovoga ne pokaže uspješnim, uvijek možete posjetiti vještog krojača koji će ih suziti onoliko koliko treba.