modni promašaji

Radite li ih i vi? Ovo su najčešće greške u stiliziranju čizama

26.12.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Modni stručnjaci napominju kako je ključ dobitnog stajlinga u izbjegavanju najčešćih grešaka u stiliziranju obuće

Street style kombinacije koje preplave ulice New Yorka, Londona ili Kopenhagena tijekom tjedana mode izgledaju toliko neodoljivo da pohrlimo kupiti slične komade kako bismo ih pokušali iskopirati. No, nerijetko se dogodi da jednom kada ih obučemo - to jednostavno nije to...

Modni stručnjaci tvrde kako se razlog krije u pogrešnom stiliziranju komadu, posebno kada je riječ o cipelama koje treba kombinirati s posebnom pozornošću.

Kada je riječ o čizmama, omiljenoj jesensko-zimskoj obući, zadatak postaje još teži! No, kako biste ih nosili poput prave modne stručnjakinje, sve što jest izbjeći tri najčešće greške u stiliziranju.

'Out': Ravne čizme ili čizme na vezanje uz uske traperice

'In': Čizme iznad koljena ili na petu

Volite li nositi uske traperice? Onda se klonite kombinacija s ravnim čizmama ili čizmama na vezanje. Istina, ovu kombinaciju gledamo mnogo, mnogo godina, ali upravo je to problem - ovaj look je posve 'out'!

Puno bolja kombinacija je nošenje uskih traperica na čizme iznad koljena ili modele s visokom petom koje će dodatno izdužiti nogu i biti u skladu s trendovima.

'Out': Čizme sa zaobljenim vrhom i široke hlače

'In': Gležnjače na špic

Koje cipele se nose na široke hlače ove sezone? Sigurne ne one sa zaobljenim vrhom, ističu eksperti.

Široka nogavica ima meki i upadljivi pad uz koji će gležnjače na špic izgledati znatno bolje! To je pokazala i Ines de Ramon, djevojka holivudske ikone Brada Pitta, koja je vješto kombinirala široki kroj s gležnjačama na nisku petu.

  • +5
Ines de Ramon Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Out': Čizme preko koljena uz suknje, haljine i kratke hlače

'In': Kaubojske ili jahaće čizme

Iako djeluju zavodljivo i kao jedna od neprolaznih modnih kombinacija, čizme iznad koljena uparene s mini suknjama i kratkim hlačama sve više djeluju zastarjelo.

Umjesto toga, nosite ih na jahaće ili kaubojske čizme koje će biti jedan od hit komada jesenske sezone. Njihova robusnost i trendi stil garantirano će tvoriti dojmljiv kontrast sa ženstvenim kratkim komadima.