REPORTAŽA MIRRORA

Rab je dragulj dostojan kraljevske obitelji!

12.09.2011 u 11:22

Bionic
Reading

O ljepotama u Hrvatskoj pisalo se u stranim medijima kada je princ Harry bio na Hvaru, a reporter Daily Maila neki dan oduševljeno je pisao o Plitvičkim jezerima. Sada se u Mirroru piše o Rabu

Osvrćući se na vrijeme kada su se kralj Edward VIII i njegova ljubavnica Wallis Simpson prepustili čarima otoka Raba na plaži Kandarola, novinar za Mirror piše da je taj otok svojom ljepotom dostojan kraljevske obitelji.

Nedavno su pozivnicu za dolazak od gradonačelnika Raba Zdenka Antešića dobili omiljeni Kate i William. Iako su odbili poziv da provedu medeni mjesec na Rabu, gradonačelnik se nada da će mladi par ipak svratiti na otok i započeti novu tradiciju.

Reporter je s kćerkom Emmom odlučio obići Rab pa je svoje iskustvo prenio Mirroru, a opisuje prekrasne pješčane plaže koje su idealne za obitelji s djecom. Uz vožnju brodom i istraživanje skrivenih malih plaža, ostao je oduševljen hranom. U restoranu More u Supetarskoj Dragi jeli su ukusnu svježu tunu, srdele, hobotnicu i ostale morske delicije. U hrani su uživali i u Astoriji, a budućim turistima napominje da obrok od četiri slijeda košta oko 30 funti te vrijedi svakog novčića.

Stari grad Rab oduzeo mu je dah, a za Mirror se potrudio detaljno opisati kako izgleda i što sve vrijedi pogledati te kolike su cijene smještaja.