NAPOKON ZDRAVE OBLINE

Punašne manekenke otvorile Milanski tjedan mode

25.02.2010 u 21:17

Bionic
Reading

Modeli zdravih ženskih proporcija otvorili su Milanski tjedan mode noseći reviju dizajnerice Elene Miro. Iako su daleko od debljine, ali i od anoreksije, u usporedbi s uobičajenim modelima izgledale su punašno

Dizajnerica Elena Miro otvorila je Milanski tjedan mode revijom koju su nosile manekenke neuobičajeno normalne kilaže i zdravog izgleda, što je za modne piste iznimno rijetka prigoda. Modeli koji su nosili kreacije Elene Mirago nisu nimalo podsjećali na anoreksične mlade djevojke kakve izazivaju samilost, već na punokrvne mlade žene ponosne na svoje obline.

'Cilj nam pomoći ženama da ojačaju svoje samopouzdanje', pojasnila je vlasnica branda Elena Miroglio, dodajući da se zapravo radi o nastojanju vraćanja žena s 'mediteranskim oblinama'.

'Razlozi anoreksije su mnogo dublji', rekla je Miroglio za AFP: 'Najvažnija stvar za dizajnere je da prepoznaju i prikažu drukčiju vrstu ljepote.'

Milan Fashion Week ovaj će put trajati svega četiri dana, stoga je i raspored revija i događaja itekako zgusnut. Razlog takvoj žurbi je Anna Wintour, moćna urednica modnog magazina Vogue, koja nema vremena duže ostati u Italiji.