ASTRO INFO

Pun Mjesec u Škorpionu prijeti eksplozijom iracionalne energije

29.04.2018 u 08:31

Bionic
Reading

Pun Mjesec u Škorpionu obasjat će noć s nedjelje na ponedjeljak, a egzaktan će biti u 2:58 ujutro. Istovremeno će se Mjesec naći u opoziciji sa Suncem u Biku. Utjecaj ove faze osjećat će se cijelog ponedjeljka, dok se opozicija ne raspline

Travanjski pun Mjesec u Sjevernoj Americi nosi naziv ružičastog Mjeseca zbog cvata plamenca (Phlox drummondii), roda biljaka čiji cvjetovi boje u ružičasto sjeveroistok Sjedinjenih Država. Ovaj naziv, koji se proširio po svijetu, dugujemo Indijancima iz naroda Algonkina, na čijem je području plamenac najprisutniji.

Budući da se ovaj pun Mjesec odvija na deset stupnjeva Škorpiona, najjače će zahvatiti Bikove između 25. travnja i 5. svibnja, Lavove između 25. srpnja i 5. kolovoza, Škorpione između 25. listopada i 5. studenog te Vodenjake između 25. siječnja i 5. veljače. U manjoj mjeri odrazit će se na cijeli zodijak.

  • +40
Poznati Bikovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sebičnost prijeti miru u odnosima

Ovo je povoljna faza za sklapanje ili učvršćivanje privatnih i partnerskih odnosa, no istovremeno donosi opasnost od njihovog urušavanja. Suprotstavljene energije Bika i Škorpiona izvlače na površinu pitanja posjeda i vlasništva u doslovnom i prenesenom smislu, uključujući polaganje prava na drugu osobu u prisnom odnosu ('moj' partner, dijete, prijatelj).

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pod ovim utjecajem zainteresirane strane moći će doći do sporazuma oko spomenutih pitanja ili konstatirati da je sporazum nemoguć. Budući da je tijekom ove lunarne faze uključena Škorpionova burna i destruktivna energija, rizik od eksplozije iracionalnog gnjeva cijelo će vrijeme tinjati. Sposobnost suzbijanja ljubomore i sebičnosti bit će uvjet za postizanje povoljnog rješenja.