vladarice sezone

Pufaste jakne ove zime nose baš svi, a ovi modeli sada su daleko najtraženiji

31.12.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Tople i udobne zimske jakne trenutno su najvažnija stavka garderobe, a odabirom upečatljivog modela vrlo lako možete imati statement komad. Od oversized jakni, prošivenih modela, pa modela s krznom na ovratniku - ako je za vjerovati nepogrešivom modnom instinktu modnih influencera, ovo su trenutno najtraženije zimske jakne

Pufaste jakne odlikuje iznimna toplina i funkcionalnost, a ovi modeli su jedan od najvećih trendova. Dovoljan je samo jedan pogled na Instagram i objave nekih od najpopularnijih modnih influencera i otkrit ćete modele koji će se naveliko nositi i u godini pred nama.

Prošivene jakne već su se dolaskom jeseni nametnule kao jedan od vodećih trendova, a popularnost ovih modela ne jenjava ni s prvim danima zime. Obožavani modeli i dalje su neodoljivo prošiveni, samo sa slojem više u podstavi kao jamstvo za ugodnost i eleganciju i u zimsko vrijeme. Topla zimska jakna više je zimski klasik nego trend, ali ova modna sezona ipak ima neke sjajne novitete.

Kratka, no svejedno topla, prošivena zimska jakna već se naveliko spominje kao jedan od najtraženijih modela među modnim influencerima. S naglašenim, dubokim džepovima, istaknutim gumbima i nerijetko krznom uređenim ovratnicima ovi modeli osvojili su srca, ali i ormare zaljubljenika u modu.

  • +9
Trendi pufer jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Prevladavaju svijetle nijanse, najčešće krem i bež boje, a maslinasto zelena i dalje ostaje vrlo popularna kao i nježna i svježa mint zelena.

  • +10
Svijetlozelene jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Za one koji se žele istaknuti i hrabro posegnuti za upečatljivim modnim komadima koji će dominirati svakim stajlingom, tu su modeli sjajnih i blještavih nijansi te oni s istaknutim uzorcima.

Prvu zimsku jaknu dizajnirao je američki avanturist Eddie Bauer 1936. godine, a taj model više je karakterizirala funkcionalnost nego stilska poželjnost.

Danas su pufaste jakne vrlo trendi i itekako poželjni komadi koji stilski upotpunjuju svaki zimski stajling, a ovi modeli zauzimaju i važan dio kolekcija brojnih dizajnera, od Monclera, pa do Balenciage i Miu i Miu.

  • +18
Pufaste jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije