ZAVRŠIO FASHION WEEK ZAGREB

Prpošne retro djevojke zapalile modnu publiku

29.11.2009 u 00:11

Bionic
Reading

Zvijezda završne večeri Fashion Weeka Zagreb definitivno je bio Zoran Aragović s kolekcijom koja je ubrala glavnu nagradu, dok je Aleks Grdić proglašena manekenkom godine. Revije su pratile Matija Vuica, Ana Rucner, Danijela Dvornik, Antonija Stupar, Marijana Mikulić, Hana Hadžiavdagić, Maja Lena Lopatny

Freak The Chic, kolekcija koju za BiteMyStyle dizajnira Zoran Aragović, bila je prava modna poslastica za kraj Dreft Fashion Weeka Zagreb.

Dizajner je kričavilom, najrazličitijim uzorcima i strukturama haljinica, lakiranim jaknicama i gliterom uspio usijati atmosferu u Balonu Boćarskog doma. Anđa Marić odlično je predstavila povratak u 40-e i 50-e uz pohvalni odmak osobito buntovnim bojama, prošetavši pistom s divovskom crvenom perikom i gramofonskom pločom na glavi, a za dobru glazbu uživo potrudile su se djevojke iz grupe Las Balkanieras

I Matija Vuica posebno je pohvalila ovu kolekciju, ali i prateće unikatne kožne torbice s potpisom BMS. 'Dobitnik je inventivan, razigran, ima odlična rješenja, odlično spaja boje, a tek torbe... Poželjela sam naručiti jednu za sebe', za tportal.hr je rekla dizajnerica Matija.

Osim Aragovića i sve profinjenije Aleks Grdić, nagradu Manda zaslužila je i Maja Hrastinski, koja se predstavila večer ranije, kao najbolja mlada dizajnerica.

Marta Buzolić u svojim je kreacijama zamislila Dinu Bubičića i glumca Zijada Gračića, koji je pokupio glasan pljesak. Nosio je elegantne crne hlače s dvije crte sa strane te košulju i prsluk, sve u crnoj boji. Dino je pak zabljesnuo u sakou sa srebrnim nitima koji je skinuo te pokazao ružičastu podstavu. Tu je svoju ulogu odigrala Aleks Grdić, kada je u uskoj svjetlucavoj mini haljini i halterima manekenima izvukla remen s kućnih ogrtača, a jednom skinula i ogrtač. Bili su tu i Robert Kurbaša i Vladimir Tintor.

Modnu večer je otvorio ruski gost O.K.M. s Ivanom Ergić koja je nosila elegantnu, klasičnu bijelu haljinu, a u jednoj od kombinacija igre naborima i faldama pojavila se i Stefi Hohnjec s crnom bob frizurom. Faldice na donjem dijelu haljina otkrivaju se u hodu i u nekoj su od uočljivijih boja, kratke hlače izrezane su na bokovima, a košuljice su od svečanijih materijala i prate liniju tijela.

Natalija Smogor pokazala je nekoliko odijela s hlačama do iznad gležnja i faldama koje padaju od struka. Nizali su se prozirni topići s visokim ovratnikom, a onda su se ispod jednog takvog primjerka pojavile i bujne grudi zbog kojih je nastalo pravo komešanje.

Artiđana by Ana pokazala je kako bi pripadnice ljepšeg spola trebale šetati za ljetnih vrućina. Obvezne su karirane asimetrične haljine, tunika haljine koje se nose na dimije, a sve to u plavoj, ružičastoj i narančastoj boji na podloži boje pijeska.

Uslijedila je Milena Rogulj i Fashion Award Manda s teško zamislivo nosivim bijelim uniseks haljinama. Prvu je, u obliku oko tijela omotanog crijeva nosio kosooki maneken, a onda su se pojavile uzdignute haljine čudnovatih struktura i pokrivala za glavu. Pistom je prošao i sokol kojem se dogodila i nezgodna – kakica.

In Sportina grupa pokazala je elegantna odijela i svečane haljine, nosivu kolekciju koja se, povjerila nam je, svidjela i Danijeli Dvornik.