hit modeli

Prošivene jakne i prsluci jedan su od najpoželjnijih odjevnih predmeta ove jeseni, a nisu ni staromodni ni dosadni

14.09.2021 u 17:26

Bionic
Reading

Prijelazna jakna možda na prvi ne zvuči kao stilski dobar komad, no kad bacite pogled na trendi jakne za varljivo razdoblje između ljeta i jeseni. Vrući jesenski hit su prošivene jakne, a novi modeli sve samo ne staromodni i dosadni

Prošiveni odjevni komadi ove sezone u modu se vraćaju na velika vrata, bilo da se radi o jaknama, kaputima ili prslucima koji su dolaze u oversized modelima te modelima inspirirani jaknama naših baka.

Netflixova popularna serija 'Kruna' vjerojatno je značajno pridonijela ovom tendu, ali i naglašena udobnost koja je sve više na cijeni od razdoblja lockdowna uzrokovanog pandemijom. Naime, protekle godine nametnuo se nezaobilazni kriterij: odjeća mora biti udobna i funkcionalna, a također izgledati jako cool.

Prošivena jakna kombinira sve navedeno: novi, casual krojevi su vrlo udobni za nošenje, lagane su no lijepo griju u prve jesenske dane, a prošiveni detalji izgledaju vrlo chic.

Uz prošivene jakne, za nešto toplije dane odličan izbor su prišiveni prsluci, a posebno efektno izgledaju oni dulji modeli. Idealni za kasno ljeti, prošiveni prsluci griju, a nosivi su većinom ljetne garderobe.

Čim temperature malo počnu padati zamijenite ga prošivenu jaknu. Odlično će se slagati s tajicama, trapericama i vrlo trendi širokim hlačama koje su odlična aleternativa trapericama.

  • +12
Prošivene jakne i prsluci Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kombinacije s prošivenim jaknama s kojima je nemoguće pogriješiti su onaj klasični koji uključuje traperice i gležnjače te vrlo moderan stajling hlača širokih nogavica i čizama s debelim potplatom.