PROLJETNA MODA

Pronašli smo jakne kojima nećete moći odoljeti narednih mjeseci

24.02.2018 u 18:19

Bionic
Reading

Tranzicija iz zimskog kaputa u proljetnu jaknu nikad nije bila lakša, sudeći prema ponudi u dućanima koji su obogatili police proljetnim krpicama, zamijenivši zimski asortiman

Baloneri

Baloner, lagani kaputić najčešće dvorednog kopčanja koji se u pojasu stegne remenom kako bi naglasio žensku siluetu, odjevni je komad koji s godinama ne izlazi iz mode. Ovaj vječni klasik nećemo zaobići ni ove proljetne sezone. Iako je prepoznatljiva silueta balonera ostala netaknuta, dizajneri i high street brendovi odlučili su im podariti svjež izgled poigravši se detaljima poput vezenih natpisa u boji na balon-svili ili impregniranom platnu svojstvenom za balonere.

  • +11
Burberryjevi baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Lagane verzije parki

Zimske modele neodoljivih i praktičnih parki u proljetnim mjesecima zamijenit će njihove laganije verzije koje stižu kao odlična alternativa klasičnim balonerima. Poput toplih zimskih inačica, lagane parke u proljetnoj sezoni također su najpoželjnije u maslinastozelenoj boji.

  • +61
Proljetni modeli jakni Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Cargo jakne

Unazad nekoliko sezona primjetan je i veliki povratak military ili tzv. cargo jakni. Ovi modeli jakni pokazat će se idealnim rješenjem pri stvaranju dobitnih dnevnih izdanja, a podjednako efektno i zanimljivo mogu izgledati i u večernjim kombinacijama.

  • +2
Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bajkerice

Bajkerice se iznova redizajniraju pa tako danas osim klasičnog crnog izdanja imaju bezbroj neodoljivih lica, od nježne svijetloružičaste, preko boje devine dlake, pa do živih nijansi poput kraljevski plave, ljubičaste i boje vina. Unazad nekoliko godina postale su neizbježan dio basic garderobe i odjevni komad u koji se, dugoročno gledajući, itekako isplati investirati.

  • +6
Slavne ljepotice u bajkerskim jaknama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Traper jakne

Uz kožnu, jakna od trapera godinama se nalazi na listi bezvremenskih komada. Kao što je slučaj sa svakom toplijom sezonom, traper jakne i ovog će proljeća dominirati modnom scenom.

  • +2
Slavni modeli u traper jaknama Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

I dok smo proteklih sezona svjedočili maštovitim detaljima na traper jaknama, dizajneri su se ovaj put odlučili poigrati njihovom siluetom. U maniri 80-ih, ovo proljeće označit će traper jakne strogih ramena i naglašena struka poput primjeraka predimenzionirana kroja od tamna ili izblijedjela denima u vintage duhu. Osim siluete, nove modele traper jakni krasi netpična dužina do pola bedara.

Gumirane, PVC jakne

Dokaz da su osamdesete ponovno pokucale na vrata mnoštvo je modela jakni stvorenih od gumiranih tkanina, najlona i PVC-a koji su preplavili modnu scenu. Osim navedenih modela, nimalo rijedak prizor u proljetnoj ponudi brendova su prozirne jakne koje, osim što će poslužiti svrsi u kišnim danima, garantiraju privlačenje pozornosti u proljetnim mjesecima.